Тя е завеждащ отделението по неонатология в столичната болница „Света

...
Тя е завеждащ отделението по неонатология в столичната болница „Света
Коментари Харесай

Сестрата на премиера: Проба-грешка е със здравните министри

Тя е завеждащ отделението по неонатология в столичната болница „ Света София”.

Вчера Волен Сидеров удостовери информацията, че Кирил Ананиев е утвърдената кандидатура и ще бъде новият министър на опазването на здравето.

„ Опитваха с лекари, с адвокати, в този момент може би финансист. За нас тук това няма безусловно никакво значение тъкмо коя ще бъде избраната персона. Един човек може да бъде изключено добър като експерт и като управител, само че значим е екипът, с който той ще работи, и волята, която ще има да има реформи”, акцентира доктор Красимира Иванова.

Тя посочи, че с премиера не са обсъждали оставката на проф. Николай Петров от поста.

„ В тази тенденция ние не си приказваме. Той си е министър председател, има си своите визии и позиции, аз съм един елементарен работещ доктор в общинска болница. Най-вероятно от другите позиции нещата се виждат по друг метод. Служебни проблеми ние не обсъждаме”, акцентира доктор Иванова.

Неонатоложката обаче показа, че е пациентка на проф. Николай Петров и той е бил до нея в доста тежък миг, по тази причина от този момент продължава да бъда негова пациентка.

"Имам голямото предпочитание да го видя, където му е мястото - при неговите пациенти, тъй като той е избавил доста човешки животи. В този случай извънредно доста държа на проф. Петров. Това е моя човешка и професионална позиция. За мен той беше извънредно добър избор и положително попадение за правене на промени в България. След като по този начин се е решило и решило, няма да го разясня. Продължавам да почитам безпределно този човек и по този начин ще бъде до края на живота ми”, посочи тя.

По думите й 5 месеца проф. Петров и неговият екип са били много окуражени в доста браншове на опазването на здравето да се случат положителни неща. Сестрата на Борисов уточни още, че всяка година в опазването на здравето се наливат милиони, а се оказва, че постоянно са незадоволителни. По думите й в опазването на здравето не са толкоз значими финансите.

„ Екипната работа и това по какъв начин правилно тези пари ще бъдат разпределени по браншове и по какъв начин ще се стимулират здравните служащи е разковничето и реформата”, разясни доктор Иванова и бе безапелационна, че не си разрешава да поучава премиера.

„ Аз не го поучавам, такова нещо не си разрешавам. Нито той ме поучава по какъв начин да си гледаме бебетата, нито аз го поучавам по какъв начин да си сортира хората, с които работи. Той си има задоволително съветници, които носят отговорността за това по какъв начин го поучават. Аз съм негова сестра и си имаме други тематики на разговор”, означи доктор шефката на неонатологията в "Света София ".

Д-р Иванова означи, че не познава Кирил Ананиев.

„ Знам единствено, че е финансист и началник на надзора на Здравната каса. От тук нататък той ще ни покаже дали би трябвало да го почитаме и зачитаме и ще забележим каква промяна ще предложи”, посочи тя.

АНКЕТА: Одобрявате ли финансист да стане здравен министър ?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР