Тя е ще сезонна и е предназначена за малки рибарски

...
Тя е ще сезонна и е предназначена за малки рибарски
Коментари Харесай

Лодкостоянката на Солниците е готова, в началото на май я пускат в експлоатация

Тя е ще сезонна и е предопределена за дребни риболовен лодки

Готова лодкостоянката, която се намира в местността Ъгъла до Солниците, наоколо до Бункера. Съоръжението през днешния ден бе инспектирано от кмета Димитър Николов. Това е четвъртата лодкостоянка в Бургас след Сарафово, Крайморие и Ченгене скеле. 

Тя е ще сезонна и е предопределена за дребни риболовен лодки. Капацитетът е за 20 плавателни съда с дължина 6,5 м, добави кметът.

Лодкостоянката е оборудвана с отвесен пристан на две равнища. Предвидено е и оборудване, осигуряващо стартирането на вода на плавателните съдове, тяхното изваждане на сушата, както и за предпазване, за осъществяване на ремонтни действия с авторемаркета.

В зоните за швартоване на лодките има построени колонки за електрозахранване и водоснабдяване за потребностите на риболовците.

Направено е подсилване на бреговата линия, построен е вълнолом, който, с изключение на вълните, ще стопира теченията и навлизането на наноси в оборудването.

Лодкостоянката в местността Ъгъла ще стартира да работи при започване на май. 

Проектът на Община Бургас е финансиран по Програмата за морско дело и риболовство 2014 – 2020г., подкрепена от ЕФМДР, процедура „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и лодкостоянки “.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР