Тя е родена в Плевен, живее в Рим и работи

...
Тя е родена в Плевен, живее в Рим и работи
Коментари Харесай

Пътят на мечтите: как Edna жена направи голяма стъпка за спасяването на планетата

Тя е родена в Плевен, живее в Рим и работи за организация на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие. Извън специалността си обаче Рая Убенова е намерила метод да даде своя принос за спасяването и съхраняването на природата. 

Нейният принос към грижата за околната среда се назовава " Мечтаната гора " и се намира покрай село Церово, близо до София. 
 10 хрумвания за разходка измежду природата към София  10 хрумвания за разходка измежду природата към София  10 хрумвания за разходка измежду природата към София  10 хрумвания за разходка измежду природата към София
Историята ѝ стартира в края на 2021 година, когато Рая закупува терен за залесяване в покрайнините на Пазарджик. Благодарение на напъните на Гората.бг и Никола Рахнев се появяват над 300 доброволци, които ѝ оказват помощ в засаждането на дървета там. 
                             

Дърветата понижават парниковия ефект, като отстраняват въглеродния диоксид от въздуха и отделят О2. Всяка година едно зряло дърво създава задоволително О2 за 10 души . В градска среда също са ефикасна звукова преграда и могат да лимитират шумовото замърсяване .

Последните проучвания демонстрират, че дърветата към нас оказват помощ за понижаване на напрежението от актуалния живот.
 Кои са най-здравословните блага на природата  Кои са най-здравословните блага на природата  Кои са най-здравословните блага на природата  Кои са най-здравословните блага на природата
Рая се приготвя за засаждането на дърветата, като прави разбори и се съветва с специалисти. Все пак споделя, че при започване на начинанието ѝ е имало хора, които са били скептични. 

" Когато имаме вяра в нещо и имаме амбициозни, високи цели, в действителност нищо не може да ни спре ", безапелационна е тя.
                             

След първичното засаждане на дърветата, още по-важна е самата грижа за тях. Така ще им се даде опция да пораснат, а началната грижа лишава най-малко три години. 

За един ден Рая и доброволците засаждат повече от 7000 фиданки, а през днешния ден тя допуска, че в " Мечтаната гора " има най-малко 5000 пораснали дървета.

За да предизвикаме смяна и да предотвратим климатичната рецесия, би трябвало всеки от нас да даде своя дребен принос, счита Рая. Днес тя към този момент е майка и е сигурна, че грижата за планетата и нашето бъдеще ще е нещо, което дребният ѝ наследник ще наследи от нея.

Кои са стъпките, които всеки един от нас може да предприеме, с цел да засади дървета и да се погрижи за природата и планетата, както и какво още сподели Рая Убенова в предаването " На кафе ", вижте във видеото. 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР