Тя е обявена за издирване от руските властиРуската телевизионна журналистка

...
Тя е обявена за издирване от руските властиРуската телевизионна журналистка
Коментари Харесай

Марина Овсянникова избяга от домашен арест

Тя е оповестена за търсене от съветските управляващи

Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя митинг в ефир против войната в Украйна, бе включена от съветските управляващи в лист с лица за търсене, защото се допуска, че е избягала от наложения ѝ домакински арест, съобщи Ройтерс.

Четиридесет и четири годишната Овсянникова бе сложена под домакински арест за два месеца през август и може да бъде наказана на до 10 години затвор, в случай че бъде приета за отговорна в разпространение на подправени вести за съветските въоръжени сили. Случаят е обвързван с митинг през юли, когато тя застана на брега на реката против Кремъл и издигна афиш, на който бе написано, че президентът Владимир Путин е палач и че неговите бойци са фашисти.

В събота съветската медия Ар Ти заяви, че Овсянникова е в неопределеност. " Миналата вечер моята някогашна брачна половинка е напуснала мястото, на което съдът беше постановил тя да бъде арестувана под домакински арест и, дружно с моята 11-годишна щерка, е избягала в незнайна посока ", съобщи някогашният брачен партньор на Овсянникова.

Нейна фотография и името ѝ се появиха през днешния ден в онлайн лист на укрили се от правораздаването лица, оповестен от съветското вътрешно министерство. На 4 март, осем дни откакто съветските сили нахлуха в Украйна, Русия одобри закон против разпространение на информация, уронваща престижа на въоръжените сили.

Овсянникова, която е родена в Украйна, закупи интернационална популярност през март, когато излезе пред камерите в телевизионно студио по време на вечерните вести на съветския Първи канал с афиш, на който пишеше " Спрете войната " и " Те ви лъжат ", напомня Ройтерс. Тя към този момент бе санкционирана за два други митинга против войната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР