Тя е наследничка на Станчо Станев, който повече от 50

...
Тя е наследничка на Станчо Станев, който повече от 50
Коментари Харесай

Ани Станева - непознатото българско златно момиче

Тя е наследничка на Станчо Станев, който повече от 50 години носи златни медали за България по ушу и в Китай е уважаван повече от локалните майстори на това бойно изкуство. Ани Станева скоро ще надмине триумфите на татко си. За последните 10 години е съумяла да завоюва 48 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала, описа bTV.

" Аз вземам участие в 6 разнообразни дисциплини. Всяка година виждам да имам по нещо ново, с което да вземам участие. Те са като разнообразни бойни изкуства. В ушу има над 1000 стила, аз притежавам 13 или 14 от тях и всеки един жанр има свои специфики и избрани качества, които би трябвало да има човек ", споделя тя.

Започва тренировки още когато е на 6 години, а на 17-годишна възраст взима присъединяване в съревнование за първи път - в Китай, на международно състезание.

" Древните хора са следили придвижванията на животните и са почнали да ги употребяват като за самоотбрана и към този момент основават разнообразни стилове ", коментира Ани.

Въпреки че познава Хонконг като петте си пръста, не би живяла там. Гордее се, с помощта на триумфите ѝ всички поданици на 7-милионния град знаят къде е България.

" За себе си го върша, за клуба, който имаме, за татко ми, за хората го върша... Да покажем, че българите можем, че сме способни. Горда съм, че съумявам да реализира нещо, макар заетото всекидневие, макар китайския напор в тяхното бойно изкуство "

През април тази година тя още веднъж се завърна с 4 златни медала и дава обещание, че на надпреварата следващата година ще ги удвои. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР