Тя е лекарката, известна в цял свят. Името й е

...
Тя е лекарката, известна в цял свят. Името й е
Коментари Харесай

д-р Надежда Басара: при мен не се умира, лекувам дори и най-лошите болести

Тя е лекарката, известна в целия свят. Името й е доктор Надежда Басара. Прочута е с това, че може да излекува човек от най-тежката болест, от която страда. Занимава се с трансплантиране на стволови кафези. Понастоящем, тя ръководи болница в Германия. Дошла е тук през 2002 година, като не е говорела немски. Успяла е да го научи и стартира да гради сполучлива кариера. Така тя се издига до първия доктор от Югоизточна Европа с купа професор по медицина.
След това е в управата на Университетската клиника в град Лайпциг, където управлява центъра по трансплантиране.
Центърът става прочут с сполучливи трансплантации след лечение на левкемия. Лекарката реализира нечуван триумф, тласкана от нейната отдаденост към специалността. Успехите я окрилят и я водят към нови постижения.
При нея се лекуват сърби, македонци и черногорци.

Тя става известна, тъй като съумява да вдигне на крайници водещ на сръбска телевизия- Той страдал от апаластична анемия. Друго водещ на различен сръбски канал пък имал израстък в сливиците и след нейните думи, че при нея никой не може да почине той се подвига на крайници.
Има и още известни персони, които резервират анонимност и на които лекарката им е помогнала. Още преди тринадесет години изправя на крайници младеж, измъчен от тежка форма на левкемия. Нейно дело е и лекуването на най-възрастния пациент, на който трансплантират стволови кафези.
Получава награди и медали от сърбите, а черногорците й дават поданство.
В изявление тя споделя, че пътят, по който е стигнала до това равнище е бил много сложен, само че с помощта на мощната поддръжка от фамилията й, тя стига до тези триумфи.

В Германия животът и се развива бурно и динамично. Падат и се много тежки случаи, свързани с раковоболни пациенти. Законите в Германия за производство на транспланти и замразяването на кафези тогава са строги и би трябвало доста да се внимава. Успява да стане началник на отделението по онкология. Непрекъснато учи езика и усъвършенства здравната си тапия.

Така стига до Лайпциг, където управлява хематологията и се грижи за стволовите кафези.
Успехите й не закъсняват и тя става шеф по вътрешна медицина в немския град Фленсбург.
Като чужденец и е мъчно, тъй като би трябвало да се потвърди, че е по-способна от немците. Но с непримиримост и воля, плюс учене лекарката съумява, макар завистта в очите на сътрудниците й.

В публикация от вестник излиза мнение, че тя обръща повече внимание на сърби от германците, което се оказва жалка клюка. Тя мери хората с идентичен критерий и не нарушава клетвата на Хипократ.
За нея знанията са ключът към сполучливото лекуване на пациента.

Диагностиката на болесттите би трябвало да не закъснява, с цел да има късмет пациента за цялостно лекуване. Предимството на Германия е в бързината на проучванията, които стават подготвени за два дни. Затова страната е водеща в бързото определяне на диагнозите.

Професорът съумява да излекува изцяло над 90 % от пациентите си, само че статистиката е за след двугодишното им възобновяване. След това зависи от тях дали ще вървят на целесъобразните контролни проучвания, споделя тя.

Трансплантирането на кафези си остава най-ефективният метод за лекуване на злокачествените заболявания, без значение от скъпоструващите и съвременни медикаменти.

Македонски пациенти са измежду хората, излекувани сполучливо от амбициозната лекарка.
Лекарката предлага на хората, които не желаят да страдат от злокачествени болести да съблюдават хранителен режим, да спортуват и да не работят с рискови детайли, които са нездравословни за здравето им и ги облъчват.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР