Тя е картината, цвят, щрих, емоция, дори музиката, която слушам,

...
Тя е картината, цвят, щрих, емоция, дори музиката, която слушам,
Коментари Харесай

Днес във Варна откриват изложба живопис на Михаил Лалов

" Тя е картината, цвят, щрих, страст, даже музиката, която чувам, когато работя в ателието. Тя е животът, любовта и фамилията. Тя е безконечната муза и безконечното изкуство. Тя е търсенето, откритието, началото на платното, даже подписът под него, с което гарантираш, че това си ти и светът, който е основан, с цел да бъде открит по един друг метод. " Михаил Лалов

Арт изложба Le Papillon от 28 април до 18 май 2022 година с наслада отбелязва в пространството на галерията 70-годишния празник и 40 години професионален път на художника Михаил Лалов с експозиция от лирични живописни платна, обединени под мотото " Тя и никоя друга ", съобщавaт от галерията за Moreto.net.

Вернисажът на изложбата е през днешния ден от 14.00 до 19.00 ч. в изложбения салон на галерията, ул. Драгоман 12.

Експозицията може да бъде забелязана до 18 май 2022 година, а също и да бъде прегледана на уеб страницата artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.

Под заглавието " Тя и никоя друга " в границите на годината се организират поредност значими негови изложения из цяла България, като всяка една показва другите креативен направления, художествени изрази и жанрове, в които можем да опознаем и разпознаем типичния му почерк, мащаба на гения и емоционалността на маестрото.

Настоящата експозиция сплотява, както превъзходни майсторски платна от преди повече от 10 години, подготвяни от него през годините, с цел да бъдат показани на тази юбилейна галерия, по този начин и нови творби, особено основани за представянето им в Арт Галерия Папийон. Всички те са фигурални композиции, които описват пъстри истории за хубост, обич, за енигматичната женска природа. Акцентът е върху обичаната му тематика за женското начало и дамата като муза в типичния гальовен, сантиментален Лаловски фасон с игра на светлина, превъзходно картинно възприятие и изтънчено цвето чувство. В изложбата доминират картини в огромни формати, в меки, пастелни тонове, където Лалов прелестно разпростира спонтанния си изразителен темперамент, свободен дух и безапелационно улавя вниманието ни с преплетените си композиции.

Лалов, майсторски владеещ разнообразни секрети и техники, ни внушава лекост, финес и съвсем акварелно чувство на платната, въпреки рисувани с маслени бои, които карат фенът да потъне в магията на огромния формат. Женските облици са изобразени по доста разнообразни способи, загатващи за многоликата женска природа в комплицирани композиционни плетеници от женски тела и секрети, недоразказани истории. Сюжетите на творбите на Лалов са многопластови, постоянно формите са просто контури, само че постоянно живописния метод на полагане на цветовете разкрива пристрастеността на художника и вплита съзнанието на фена в приказка.

Михаил Лалов е художник на духа, виртуозно вдъхващ живот на всяка форма и тяло в своите произведения. Неговите драматургично изпълнени „ преразкази “ са картини, които провокират страсти и резонират с възприятията на фена – разнообразни във всеки миг. Така творбите му са обичани дълго време, създавайки чувството за динамичност и смяна, която се разкрива всякога друго според от настроението на съзерцаващия. Картините му не са персонални истории, а по-скоро сюжети от драматургията, даже митологията, с която той дълго се е занимавал. Лалов е създател, обичащ провокациите и постоянно провежда в своите големи ателиета креативен дебат с изразните средствата на четката и молива с разнообразни видни художници на нашето съвремие. Така подтиква освен личното си развиване, само че основава действително проучване на актуалната художествена сцена, каквато е една от функционалностите на изкуството.

Според художника времето, в което живеем ни подсети, че всичко е преходно, само че хубостта и изкуството са полезностите, които са неизкореними. „ Това, че имам зад тила си стотици картини, не значи нищо. Винаги откривам нещо ново. Удоволствието от изкуството е да преоткриваш себе си и света към теб и постоянно да правиш нещата, които обичаш. Когато ги върша, ги върша за мен, не ги върша за други. А другояче е напълно естествено, че желая да ги видят повече хора “, разкрива още Михаил Лалов. „ Всичко е фантазия, даже всяка една картина, която тръгваш да реализираш, ти е фантазия, тъй като не знаеш какъв ще е резултатът най-после. Трябва да я направиш с обич, с цел да стане картина. Повечето картини, които ги върша, ги върша с обич и въодушевление. Затова аз работя с доста цвят, не обичам да е черно, да е доста нападателно, аз обичам повече обич да има във всичко “.

Изложбата е част от „ Годишна стратегия на Арт Галерия Папийон за 2022 г “, подкрепена от Национален фонд „ Култура “ към Министерство на Културата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР