Тя е известна още преди да срещне съпруга си –

...
Тя е известна още преди да срещне съпруга си –
Коментари Харесай

Деси Банова проговори за развода си с Плевнелиев само ден след шокиращата „новина“

Тя е известна още преди да срещне брачна половинка си – президента Росен Плевнелиев (2012-2017). Влиза в малкия екран в средата на 90-те години, минава през няколко излъчвания и малките екрани, преди да попадне на мястото си като водеща на времето по Нова телевизия. Деси Банова същински се вълнува от тематиката за климата, прави филми за това, взе участие в конференции.

Чест воин е в жълтите рубрики на клюкарските издания, а след сватбата им с Плевнелиев за двамата се изписаха какви ли не шокиращи вести. Последната пристигна в петък, когато доста жълт седмичник излезе на първа страница с новината, че двамата са пред бракоразвод, тъй като имали компликации в брака. Ето какво сподели Банова пред „ 24 часа “:


– Наистина ли се развеждате със брачна половинка си, г-жо Плевнелиева, както написа на първата си страница огромен жълт седмичник?

– Категорично не и съм потресена от тази вест. Ние сме дружно, отглеждаме си децата дружно, обичаме се, поддържаме се и няма и капка истина в това, което настояват. За следващ път считаме да потърсим правата си за тази лъжа. Ще заведем дело за клюка и за нанесени морални вреди. Ние водим няколко каузи против няколко издания и досега сме завоюва всичките, за което благодаря на юриста ни Жоро Игнатов. Решени сме да стигнем до дъно в тази борба.

Имаше и правилни медии, които след излизането на правосъдното решение преведоха желаните суми за компенсации. Всички тези пари ние ще дарим за щедрост. Но се оказва, че най-големите жълти таблоиди са като пирамиди и не могат да бъдат допрени финансово.

Измислена е невероятна скица за това. Заради това сме решили да сезираме и прокуратурата, и Икономическа полиция, и министъра на културата, с цел да се обясни кои са действителните притежатели на тези издания. Оказва се, че те се трансферират на разнообразни компании, с цел да не може по никакъв метод да се стигне до тях. Тези издания бяха единствените, които не апелираха решението на съда. Още на първа инстанция ги осъдихме за цялостния размер на сумата за обезщетение – беше ясно, че са написали клюки и неистини. Не апелираха, тъй като знаят, че не могат да бъдат наранени. Този път сме решени да стигнем до дъно – да ги обявим в неплатежоспособност. Започваме такова дело, което най-вероятно ще е изненада за притежателите на тези медии. Много от известните персони стигат до стадия, в който са осъдили едно издание, само че не могат да си вземат компенсацията. Ще се обърнем към всички инстанции, с цел да си търсим правата.

– Вие сте обществена персона от дълго време. И преди да се омъжите за президента Плевнелиев, отново се показваха вести за вас по жълтите медии. Как се чувствате от това, в този момент трябваше ли да обяснявате на околните си, на децата си да не имат вяра на лъжите там?

– Не е прелестно. И ние, и децата сме наранени, по тази причина и водим тези правосъдни борби. Крайно време е у нас да почнат да се пишат същински вести. Нямам нищо срещу таблоидите, само че дано да съблюдават обикновените журналистически правила – да ревизират новините си. Осъзнавам, че персоналният живот на известните хора е забавен за някои, само че дано разгласяват информация, която я вярна, тествана!

Аз съм шокирана от новината, която се появи. Ние живеем в затворен комплекс и всеки ден толкоз доста хора ни виждат със брачна половинка ми, че сме дружно, вървим, хванати за ръце, разхождаме се с децата. Не мога и да схвана какъв е мотивът за тази вест.

– С какво се занимавате в този момент?

– За страдание, вместо да си приказваме за значимите и смислени неща, ето в този момент по какъв начин ни се наложи да се обясняваме за персоналните неща. Със брачна половинка ми се занимаваме с доста благотворителни дела. Една от тях е подпомагането на 3 двойки с репродуктивни проблеми и се надяваме и чакаме хубави вести от тях. Обърнахме се към фондация “Искам бебе “ и те ни помогнаха да изберем съответните двойки. Събрахме една сума пари за тези двойки, които към този момент са правили няколко опита да имат дете, само че без да имат триумф.

Със брачна половинка ми подкрепяме и надарени студенти. Стоя и зад идеята “Твоето бъдеще е тук – триумфът е в България “, която цели да задържи младите в България. Аз съм в борда на настоятелите на тази акция и мотивът да ме поканят в нея са хубавите истории за съумели българи, които демонстрирах в ефира на Нова тв. Искаме да покажем на младите, че страната ни е едно прелестно място. Може би човек би трябвало да попътува, с цел да си даде сметка, че ние имаме неповторима природа, изобретателни и надарени младежи. И в случай че останат тук, могат да реализират доста неща.

Не сме спрели и за секунда да сме дейни. Моят брачен партньор стартира нов план, за който му оказвам помощ. Той е под егидата на Тони Блеър. Казва се Improvate, което идва от две британски думи – improve (подобрявам) и innovate (внасям нововъведение). Това ще е план, обвързван с обучение, стопанска система и така нататък

Освен това фондацията на мъжа ми – “Решения за бъдещето “, има нови планове, които желаеме да осъществяваме. Може би ще обновим неговия план “Диалог с жителите “.

За страдание, поради рецесията с ковид бе спряна една прелестна самодейност. Заради нея предходната година бяхме два пъти в Съединени американски щати – и на Източния, и на Западния бряг. Казва се RE:TURN. Заради нея имахме срещи с българските общности там. Много от хората бяха извънредно признателни, тъй като по този начин схванаха какъв брой нови неща се случват в България. Някои, които бяха на кантар дали да се връщат в страната ни, в действителност го направиха. Други взеха решение да дарят времето и средствата си, с цел да подкрепят разнообразни начинания в България. Някои от тях да вземем за пример направиха офиси тук. Други споделиха, че ще оказват помощ на възпитаници – като споделят опита си за всичко, което са постигнали. Оказа се, че доста от тези хора милеят за страната ни и по всякакъв начин желаят да ѝ оказват помощ. Сега трябваше да посетим Чикаго и Торонто, само че поради обстановката с COVID-19 пътуването се отсрочи.

– Преди няколко години направихте собствен филм за въздействието на климатичните промени върху естественото и културното завещание в България, което е под протекция на ЮНЕСКО. Продължавате ли да се вълнувате от проблемите с климата?

– Да. Бях поканена да гостувам през юни в Дармщат, Германия, още веднъж на конференция за климата. Въпреки че към този момент не представям прогнозата и не върша репортажи и филми за климатичните промени, не престават да ме канят и това доста ме зарадва. Аз в действителност одобрих тематиката за своя идея. Заставам зад тази толкоз значима и, за жалост, подценявана тематика. Но отново поради пандемията конференцията се отсрочи за идната година и се надявам да се състои.

– Липсва ли ви малкия екран?

– Майчинството ми свърши и сега съм в отпуск, тъй като желая да отстранявам към момента оптимално от времето си на сина ми и щерка ми. Живот и здраве, възнамерявам може би да се върна на екран. Това ще стане, допускам, след няколко месеца. Все още не мога да кажа изрично, само че мислите ми вървят в тази посока.

– На какъв брой години са децата ви в този момент?

– Синът ни стана на две години преди десетина дни, щерка ми е на 9 година, по-големият наследник на Росен е на 19 година, а другият след няколко дни ще стане на 14 година Общо взето у дома са 4 деца и не ни е скучно.

– Как се схващат всички те – на друга възраст са и четиримата?

– Много се веселя, тъй като някак си съумяхме да намерим общ път един към различен. Щастлива съм, че си оказваме помощ, поддържаме се, вечеряме дружно, споделяме на всеки какво му се е случило. Радвам се на нашето огромно семейство.

– Големите деца оказват помощ ли по грижите за дребните?

– Да. Дори в този момент ни следва да сме поради женитба един уикенд в Солун, дай боже всичко да е наред. И огромните споделиха, че ще оказват помощ доста на майка ми по грижите за дребния бандит. (Смее се.) Сега той е в най-трудната възраст, в която не можеш да го оставиш и за секунда самичък. Пипа на всички места, отваря там, където не би трябвало, и по този начин постоянно разхвърля учебниците на кака си. Всеки ден има по някоя пакост, само че това му е работата в този момент – да прави бели.

– Говорите ли и у дома за политика, или като множеството фамилии – за по-обикновени неща от деня?

– Май у нас се приказва малко повече за политика, в сравнение с в множеството фамилии. Съпругът ми продължава да е много деен, живо се интересува от протичащото се, доста чете освен нашите медии, само че и непознатите издания. Често взе участие в разнообразни интернационалните конференции, в този момент те са онлайн поради пандемията с ковид. Допреди да се съберем, не съм се интересувала чак толкоз от политика. Но около него и аз доста повече се вълнувам от нея. Сега на фокус е дебатът дали Доналд Тръмп, или Джо Байдън ще завоюва президентските избори и какво ще се случи в Съединени американски щати. След часове брачният партньор ми ще взе участие в онлайн конференция за Нагорни Карабах и комплицираната обстановка там.

Той продължава да прави всичко допустимо, което е по силите му, да бъде потребен – като познания, опит, контакти. Дори постоянно се майтапи, че обстановката, в която е в този момент, му е доста по-комфортна, тъй като е настрана от огромния медиен звук и от епицентъра на новините, само че съумява да е потребен.

– Остава ли му време от толкоз работа и за децата?

– Да, доста съм признателна, че оказва помощ ужасно доста и че е толкоз грижлив татко. Доста постоянно се провеждат игри у дома, в които основен воин е той, вземат участие всички деца. Бой с възглавници, игра с тротинетки, изобщо лудницата е цялостна, само че съм в действителност щастлива. Винаги съм казвала, че няма нищо по-хубаво от детския смях. Примирих се, че къщата ни няма по какъв начин да бъде подредена за дълго време, и избирам това пред дом, в който е празно и безшумно. Благодарна съм на Господ за всяка една секунда с това семейство.

Инфо: plovdiv24

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР