Тя е известна като Кралицата на попа и на откриващата

...
Тя е известна като Кралицата на попа и на откриващата
Коментари Харесай

Турнето на Мадона: Кралицата на попа извади на показ своите „скъпоценности в короната“

Тя е известна като Кралицата на попа и на откриващата вечер на международното си турне Celebration в Лондон Мадона извади „ бижутата си от короната “.

Звездата извърши повече от 40 шлагера, измежду които определящи епохата химни като " Ray Of Light ", " Like A Prayer " и " Holiday ".

Тя се спря и на инфекцията, която едвам не я умъртви това лято, като сподели на почитателите: " Не мислех, че ще съумея - не мислеха и лекарите ми ".

И изрази скръбта си от обстановката в Израел и Газа.



" Толкова е мъчително да бъдеш очевидец на това " , сподели тя. " Сърцето ми се къса, когато виждам по какъв начин деца страдат, младежи страдат, възрастни хора страдат. Сигурна съм, че сте съгласни. "

Концертът беше разгласен като първия в историята на Мадона сет от най-големите ѝ шлагери и в това отношение той не разочарова.

Подпомагана от винтидж костюми и архивни фрагменти, тя мина през кариерата си, която я изведе до музикална икона, като в същото време акцентира въздействието ѝ върху известната просвета.

Тя стартира изявата си с „ Nothing Really Matters “, чийто текст е ориентиран непосредствено към почитателите: " Никога няма да бъда същата поради вас ".

В един миг на сцената имаше 18 Мадони, всяка от които имаше друга визия - от розовото трико на „ Hung Up “ до костюмите на доминатрисите от „ Erotica “.

Дори триетажната кръгла сцена беше проектирана по този начин, че да наподобява на " сватбена торта ", от която тя извърши „ Like A Virgin “ на премиите на MTV през 1984 година

Първото деяние на спектакъла бе отдадено на годините преди славата на Мадона в Ню Йорк, когато тя се пробва да пробие на музикалната сцена, живеейки в беднотия. Тя си спомни за първата си работа като част от група, наречена „ The Breakfast Club “.

Madonna's Celebration Tour reviewed: The Queen of pop brings out her crown jewels
— BBC News (World) (@BBCWorld)
" Свирех на барабани, само че не ми харесваше да бъда барабанист " , сподели тя. " Наистина желаех да съм начело. Затова ми разрешиха да изсвиря една ария, една вечер. " Тя добави, че е нарамила китара и е почнала да извършва един от първите си сингли - „ Burning Up “.

Технически проблеми поразиха озвучителната система, която трябваше да бъде " рестартирана ", което остави Мадона да запълни съвсем 10 минути.

" Това е тъкмо това, което не желаете да се случи на премиерата ви " , означи тя.

Вместо да поеме по лесния път и да напусне сцената, както биха създали доста актьори, тя разказваше на публиката истории за дните си в Ню Йорк.

" Живеех в помещението за подготовки, в което групата ми репетираше, и нямаше по какъв начин да се изкъпя ", спомня си тя в един миг. " Така че в действителност се срещах с мъже, които имаха душове и бани ".

Емоционална версия на „ Live To Tell “ прозвуча на фона на приятелите, които Мадона е изгубила от СПИН - в това число Мартин Бургойн, който управлява първото ѝ клубно турне; хореографът Алвин Ейли, който я наема за своята танцова натрупа през 70-те години; звездата на Queen Фреди Меркюри и доста други.

След това мина в гневна версия на „ Like A Prayer “, която подсказва, че епидемията от СПИН е провокирала рецесия на вярата у звездата в края на 80-те години.

Madonna’s Celebration Tour Proves the Material Girl is Still the Reigning Queen of Pop Music: Concert Review
— Variety (@Variety)
Сред другите акценти бяха гръмотевичната версия на „ Vogue “, показана като мил бал, осъществяването на „ Crazy For You “ от 20 000 души и клубното майсторство на „ Hung Up “ (включващо щедро количество голота от страна на танцьорите ѝ).

Звездата изглеждаше и звучеше необикновено от самото начало, като преминаваше от една комплицирана сцена към идната с увереност и мощ, макар наколенката, която ѝ бе нужна поради повтаряща се контузия.

По време на " Ray Of Light " тя летеше над публиката, осветена от голям брой лазери. „ Erotica “ показа любовта като боксов мач - може би увещание за бурните ѝ връзки, само че и отпратка към настоящето ѝ гадже, треньора по бокс Джош Попър, който се появи на видеоекраните.

Имаше и респект към нейните съвременници Майкъл Джексън, Шиниъд О'Конър и Принс (чрез неиздаденото китарно соло, което той записа за Like A Prayer).

Но най-трогателните моменти бяха общуването на Мадона с нейните деца. 17-годишната Мърси приглася на пиано на майка си за „ Bad Girl “, като пееше дружно с нея, до момента в който демонстрираше чудни мелодични придвижвания нагоре-надолу по клавиатурата; до момента в който 11-годишната Стела се включи в хореографията на каубойската тематика „ Don't Tell Me “.

Осиновеният ѝ наследник Дейвид също свири на китара по време на „ Mother And Father “ - ария от 2003 година, отдадена на гибелта на майката на Мадона, която също се споделя Мадона, когато певицата е единствено на пет години.

В началото на музиката на видеоекраните бяха излъчени изображения на Мадона-старша и на биологичната майка на Дейвид - Марита, с което се признаваше, че загубата на родител оказва въздействие за цялостен живот, без значение от събитията.

Силата на връзката им беше подчертана още веднъж, когато Мадона разиска бактериалната зараза, която я принуди да отсрочи това турне с три месеца.

" Събудих се в болничното заведение с всичките си деца към мен " , спомня си тя. " Забравих пет дни от живота си... или от гибелта си. Всъщност не знам къде съм била. Но ангелите ме закриляха. И в случай че желаете да знаете моята загадка и по какъв начин оцелях, мислех си: " Трябва да бъда там за децата си. Трябва да оцелея поради тях ".

Madonna's The Celebration Tour which kicked off tonight at the O2 Arena in London has been praised by fans and critics alike for its incredible production.
— Kulture news (@KnewsDigital)
След това звездата изсвири акустична версия на песента „ I Will Survive “ на Глория Гейнър.

Разчетите на Мадона с известността, сексизма и възрастовия метод бяха упоменати, само че останаха неразрешени - с финалната композиция от „ Bitch, I'm Madonna “ и „ Celebration “, която явно заключаваше, че след 40 години главното ѝ достижение е самото битие на Мадона.

" Ще бъдеш разпъната на кръст, ще бъдеш очернена, тъй като да остаряваш значи да съгрешаваш " , изясни тя в повтаряне на речта си на премиите Billboard Women In Music Awards 2016.

" Мисля, че най-противоречивото нещо, което съм направила, е да остана на сцената ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР