Тя е едно от най-известните имена на съвременната израелска танцувална

...
Тя е едно от най-известните имена на съвременната израелска танцувална
Коментари Харесай

Звездата на израелската танцувална сцена Ноа Зук идва у нас, за да представи спектакъла The Speech

Тя е едно от най-известните имена на актуалната израелска танцувална сцена. Тя е Ноа Зук и идва в България, с цел да показа спектакъла си The Speech. Датата е 29 юни, а мястото е.

Ноа Зук е дълготраен танцьор в трупата на една от водещите компании за актуален танц в света - " Батшева ". Обучава се под артистичното управление на Орхад Нахарин. С времето Ноа се потвърждава като неведнъж награждаван независим актьор, танцува и преподава в целия свят, а репертоарът й включва изключителни пърформанси.

Зук е преподавател и. Този вид танц е известен в Израел, танцува се без огледала и предизвиква неконвенциалните придвижвания. Учениците импровизират въз основа на соматични прекарвания и указания, описвани от учителя.

Ноа Зук ще показа в България спектакъла The Speech - първият й напълно независим пърформанс. Зук дефинира представлението като разговор с нейното лично минало. В творбата е употребен движенчески материал от предходни нейни творби, подложен в нов подтекст, както и нови хрумвания и материали.
" Тази работа се разви постепенно, без авансово обмисляне, откакто прекарах дълго време в едно протяжно нищо, в течно време, изгубена в мисли за незнайно бъдеще. През този интервал от живота ми бяха свалени пластове от познати защитни механизми. На повърхността изплуваха необятен набор от усеща, носещи със себе си нови стремежи и копнежи, както и предпочитание да се върна към обикновеното прекарване да се срещна със себе си самичък ", споделя Ноа Зук.
След като показа спектакъла The Speech на 29 юни в " Топлоцентрала ", Зук ще остане още няколко дни в България за танцов уъркшоп " Гага и репертоар ". Той ще се организира сред 30 юни и 2 юли, още веднъж в " Топлоцентрала ". Повече информация за него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР