Тя е една от най-известните котки в света най-вече заради

...
Тя е една от най-известните котки в света най-вече заради
Коментари Харесай

Котка спечели 710 000 долара в съда за нарушено авторско право

Тя е една от най-известните котки в света най-много поради постоянно намусената си физиономия. Котката Тардар Сос, известна като Grumpy Cat, се ядосала на компания за кафе, която употребила нелегално популярната й зурла.

Собственичката на намръщената котка Табата Бъндсен от Аризона получи 710 000 $ обезщетение от федералния съд в Калифорния за нарушение на авторските права на котката.

Компанията за кафе Grenade Beverage е имала контракт за потребление на фотосите на Grumpy Cat единствено за един артикул - айс кафе, само че направила с тях и реклама за мляно кафе.

" За пръв път интернет мийм печели победа в съда, съобщи юристът. Поискахме от съда правдивост и стигнахме до вярното решение “, разяснява юристът на котката и собственичката й Дейвид Джонелис пред Франс прес.

Според жалбата, подадена още през декември 2015 година, ужасното държание на компанията в действителност е ядосало намръщената котка. Компанията също така нарушила контракта неведнъж.

Картинката с постоянно недоволната зурла, която другояче е доста блага котка, донесла милиони долари на компанията от публикуването на първите фотоси в мрежата при започване на 2012 година считат ищците.

Тардар Сос се е появявала в доста тв излъчвания, на кориците на „ Уолстрийт джърнъл “ и „ Ню Йорк мегазин “ и дори на Бродуей в представянето на музикалната комедия „ Котките “. Киселата котешка физиономия украсява детски книжки, фланелки, плюшени играчки и още куп артикули. И също така Grumpy Cat има лична восъчна фигура в музея „ Мадам Тюсо “ във Вашингтон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР