Тя е една от най-известните жени в Турция. Българската публика

...
Тя е една от най-известните жени в Турция. Българската публика
Коментари Харесай

Шевал Сам пред Петя Дикова: Аз съм против брака, защото наистина обичам… любовта

Тя е една от най-известните дами в Турция. Българската аудитория я познава като съдбовната Ендер Челеби от хитовия сериал на bTV „ Опасно прелъщение “, а феновете на музиката ѝ, а и на доста международни шлагери ще могат да я видят и чуят онлайн преди първия ѝ концерт у нас.

Тя идва в България като певица за концерт в НДК

Шармантната Шевал Сам в първото си изявление за българска медия в поредицата „ Насреща Петя Дикова “.

Стотици хиляди фенове на сериала „ Опасно прелъщение “ чакат това изявление , те Ви познават и харесват . Не сте идвала в нашата красива страна . Какво бихте желали да кажете на феновете си ?

Нямам самообладание да дойда в София. Много одобрявам балканската психика, културата, музиката. Така че, в действителност съм нетърпелива да посетя страната ви. Имам доста другари от България. Някои от тях са с турски корени. Ето, да вземем за пример - не знам дали знаете, аз имам кемпер. Казва се „ Принцеса “. А индивидът, който направи кемпера, е българин от турски генезис. Сабри Паша се споделя.

Снимка: bTV

Какво Ви дава почивката с кемпер ?

През 2004 година живях в кемпер в продължение на 4 месеца. Беше доста хубаво прекарване за мен. Вярвам, че домът не би трябвало да е необятен и голям, прави ми работа да е дребен и комфортен, и да ми носи успокоение. Такова място е изцяло задоволително за едно човешко създание.

Снимка: bTV

Гледах концерта Ви . Много сте добра в това , което вършиме .

Благодаря. Аз извършвам локална музика. Тук всички познават репертоара ми. И по тази причина ми е доста любопитно какво ще каже българската аудитория за песните и за концерта ми. Чудя се. Турската аудитория ме харесва, тук съм известна както с наши локални песни, по този начин и със международни шлагери. У нас всички гледат „ Опасно прелъщение “ и знаят песните ми. И по тази причина ми е забавно по какъв начин ще ме схване българската аудитория - дали ще хареса представянето ми.

Казвате , че „ всички тук гледат „ Опасно прелъщение “ . Е , и у нас доста фенове наблюдават сериала . Как си обяснявате известността на турските сериали по света и изключително в България .

Снимка: bTV

Това е огромна изненада. В началото не си представяхме, че ще имаме чак подобен огромен триумф. Но това беше единствено първоначално. Преди 6 години направихме сериал с доста драма, само че след това започнахме да се забавляваме с тази драма - към 3 сезон, и продължихме с от време на време много неуместни и комедийни сюжети. На моменти звучат даже наивно, само че са занимателни. Така че доста се смеем с нашия сюжет и публиката се забавлява дружно с нас. Опитвам се да намеря вярната дума - непредсказуем. Това е историята на всички нас. Изведнъж станахме доста известни на Балканите, в Източна Европа, Латинска Америка, Канада, Африка, Близкия изток. Не можехме да повярваме. Страхотно е. Знаете ли, неотдавна си мислех, че аз пребивавам в Турция, тук съм родена, в случай че се бях родила в Америка, несъмнено щях да бъда огромна звезда.

„ Да играя Ендер имаше лековит резултат – излекувах неприятните си качества “, споделя още тя

Може би като Лайза Минели - нейната майка също ката Вашата - е доста известна певица .

Може би, тъй като аз пея, танцувам, играя в киното. Ако имах шанса да съм родена там. Но аз съм от Истанбул, от тук е мъчно да пробиеш и да станеш международна звезда. И когато станах на 50, в този момент съм на 50 години, станах световноизвестна. Благодарение на „ Опасно прелъщение “. Шегувам се. Казвам го като анекдот, само че фактически станах известна в разнообразни кътчета на света и това е фантастично. Много е вълнуващо за мен. 

Късмет ? Съдба ?

Не знам, даже и да пеех или да играех пред трима души, отново би ми харесвало. Пак бих била признателна, тъй като това е скъпо за мен. За мен няма значение, в съзнанието ми, нищо не се трансформира в случай че би трябвало да съм на сцената пред 1 или 1 милион. Самата изява е значима за мен, тъй като в основата ѝ е изкуството.

Какъв съвет бихте дали от името на героинята Ви Ендер Челеби ?

Първо, нашата задача беше да създадем облика на Ендер. Отново ще повторя, че първоначално всичко беше непредсказуемо за мен. Но в хода на фотосите започнах да проучвам Ендер. Тя беше доста надута, малко нарцистична. Харесваше ѝ, че е красива. Харесваше ѝ всичко, което ѝ се случва, всичко, което носи. Тогава добих повече храброст, добих повече кураж. Например, започнах да поставям черно червило, тежък грим като на Крюела от „ 101 далматинци “, от време на време наследник, а от време на време зелен лак на ноктите. И започнах доста да се развличам, тъй като нормално в действителния живот не поставям доста грим, само че с Ендер беше отлично прекарване. Там бях като отвързана. Нямаше граници за мен.

Знаем , че Вашият сътрудник от „ Опасно прелъщение “ Берк Октай също ще идва в София.

Снимка: bTV

Да, и аз по този начин чух. Вълнуващо е. Фантастично. Да и си говорихме. Той също няма самообладание да се срещне с всички, които ще дойдат на концерта ни в София. Сподели същото като моето чувство. Ще бъде прелестна изненада за българската аудитория, нали?

Ще пеете ли дружно ?

Дует ли? Не споделям. Защо не. Той е доста благ и учтив. Много одобрявам Берг Октай. Той е добър човек и непосредствен мой другар.

В модерни турски сериали , в това число „ Опасно прелъщение “ , ми прави усещане , че доста от тези филми унищожават стандартите ни . Турското общество е доста съвременно , необятно скроено . Във Вашия сериал става дума за няколко дами , които са били омъжени за един и същ мъж и имате отлични връзки , има извънбрачни деца.

Зрителите му ще могат да проследят и развръзката на „ Опасно прелъщение “

Да, за това приказвам - това е част от парадокса и комедията в сериала. Особено във финалните епизоди ще видите. Много е смешно.

Защо е значимо сюжетите да са толкоз съвременни от време на време в турските сериали има невярност , извънбрачни деца , аборт , сурогатна майка .

Понякога в живота се случват глупави или наивни неща – които са по-интересни от всеки сюжет на сериал. Животът сервира доста изненади и от време на време се случва да чуете всякакви истории от същинския живот, които са сложни за поверие и човек си споделя: „ Нееее, неее, невероятно е, не би могло да е истина. “  А то е правилно. И в случай че включите тази история в сериала, публиката си мисли – „ Ееее, това е наивно “, само че просто от време на време в същинския живот има надалеч по-интересни истории от всеки сюжет, даже и те да звучат невъзможни и невероятни. Тук не става дума единствено за общество, което е отворено или за хора от една или друга просвета, тук водещ е животът - подобен, какъвто е, във всички краища на света. А по света има прекалено много и разнообразни истории. Ето да вземем за пример, на планетата живеят 9 милиарда души с разнообразни пръстови отпечатъци. Това значи, че има 9 милиарда разнообразни истории по света.

Идвате от доста известно семейство . Нека да Ви попитам клиширан въпрос - по какъв начин преодоляхте сянката на родителите си ? Как създадохте лично име?

Точно по този начин, не е елементарно, само че нашата майка ни учеше и приготвяше доста за живота. Това, за което говорех – пръстовия отпечатък – даже и да съм нейна щерка, а тя е доста известна жена. Майка ми е легенда. Тя е извънредно известна в Турция и е доста изискана дама. Има мощен темперамент и е невероятна певица. Тя е актьор на извънредно високо равнище. Но тази тематика, тази монета, има две страни. Едната страна са всички уроци за изкуството и гения – получих ги от нея, от другата страна на медала има една загадка. И тя е обвързвана със личния ми отпечатък. Имам мой личен ДНК код, без значение, че тя ме е родила. Тя ме е довела на този свят, само че даже и да съм нейна щерка, аз имам собствен път, собствен отпечатък и ДНК. Така че животът ми се стече, както аз пожелах. Такава цел си бях сложила – да открия личния си отпечатък и код. Това беше едно мощно, мъчно, само че и доста окриляващо пътешестване за мен.

Вярно ли е , че смятате , че бракът не се отразява добре на любовта , че не сте обожател на брака ? Четох го в изявление.

Снимка: bTV

Аз съм срещу брака, тъй като в действителност обичам… любовта. Аз съм обожател на любовта. Много оценявам любовта и свободата, и това някой да ти липсва. Ценя връзките. В началото на живота, в случай че искаш да имаш дете, би трябвало да се ожениш и да споделяш живота и проблемите с някого. Но света към този момент не съставлява това, което беше в предишното. Сега, в нашето съвремие хората не желаят да поставят старания за брака. Те желаят да се забавляват, само че и да имат дете, в случай че може да имат и разнообразни любови – това е в наши дни, а в предишното хората са споделяли живота и проблемите си – в положително и в неприятно, в здрав и в болест, само че не е елементарно. Бракът не е елементарно нещо. Някои хора са доста положителни в брака и имат сполучливи съюзи, само че не и аз. Бракът не беше за мен. В моята история няма история за подобен съюз, въпреки че имам опит. Бях омъжена преди и имам доста хубав наследник. И в никакъв случай няма да скърбя, че съм се омъжила, само че това към този момент е зад тила ми. Мисия изпълнена. Синът ми е на 26 години, той е артист. Баща му е доста прочут и сполучлив футболист. И е извънредно добър човек. Много се гордеем един с различен, въпреки и да не живеем дружно. Не бяхме доста положителни в брака, само че останахме доста положителни другари. Той има ново семейство, има прелестна брачна половинка и прелестен наследник. Синът ми се усеща добре, само че животът ми пое в друга посока. Работата беше в центъра на живота ми – специалността ми, изкуството ми – те доминираха в живота ми.

Да се върнем на „ Опасно прелъщение “ тъй като Ендер е непредсказуема , съдбовна , дива , имате ли някои от нейните качества

Да, това е доста забавна тематика в моя живот, тъй като не подражавам никого – просто намирам някои тъмни страни от характера ми. Ние сме комплицирано устроени създания, само че хората са забавни и многопластови. Имаме положителни и неприятни страни. Които от тях изберем да подхраним, те ще станат по-силни и доминантни. В моя живот взех решение да подхраня положителните страни от характера ми, само че при Ендер тя има някои тъмни страни и от моя темперамент. И да играя нея имаше лековит резултат – излекувах неприятните си качества през Ендер, до момента в който играех Ендер.

Толкова седмици след трагичното земетресение , връщате ли се в спомените си за това , което се случи ?

Това е страна, в която земетресенията не са необичайност. Ние постоянно сме на ръба, напрегнат. Наясно сме, че може да има огромно земетресение, само че се молим да не се случва. Правителството би трябвало направи нещо. Опитваме се да помогнем на хората, само че през общи старания. Трябва да се мисли за по-голяма поддръжка.

Ф иналните епизоди на „ Опасно прелъщение “ ще се излъчват без спиране 7 дни седмично от 21:30 ч аса по bTV Story.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР