Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца

...
Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в НС

Тя е народен представител в четири следващи Народното събрание. Преди шест месеца седна на най-високата естрада в залата, само че като заместител на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. От петък към този момент е втората жена - ръководител на Народното събрание.

„ Заемането на тази позиция беше предшествано от доста кавги. Подкрепям решението на Димитър Главчев, тъй като той постъпи държавнически. Въпреки това не желаех да го прави. Той е добър ръководител, има нужните качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче беше много сложна”, разяснява Караянчева пред Нова телевизия.

Тя призна, че се опасява от новия пост, тъй като всичко се е случило доста бързо. По думите й от началото на това Народно заседание има доста напрежение и личностни нападки.

„ Понякога даже се употребява просташки език. Затова сме отговорни и ние като управление, и народните представители. Трябва да намерим положителния звук и да създадем по този начин, че да спорим за политики”, на мнение е новият ръководител на Народно събрание.

„ Мога да се оправя със обстановки. Не бих желала да има брутални изявления и моменти, в които да се постанова да взимам по-сериозни ограничения и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем почтено поведение”, сподели още Цвета Караянчева.

"Когато би трябвало ще бъда твърда, когато би трябвало – и по-мека. Надявам се от време на време и хуморът да ми оказва помощ в залата и в тежки обстановки да съумявам с смешки да ги превъзмогвам ", добави ръководителят на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР