Тя е българка, която живее в Рамала. Работи с деца

...
Тя е българка, която живее в Рамала. Работи с деца
Коментари Харесай

Българка от Рамала: На Западния бряг спокойствието е относително и лепкаво

Тя е българка, която живее в Рамала. Работи с деца и споделя пред Виктория Петрова за генезиса на спора. Описва спокойствието в Западния бряг с думата лепкаво и релативно. Убедена е, че протичащото се в Газа е нечовешко и неописуемо .

Палестинците в Газа са в с напрежение очакване на сухопътната интервенция, за която се готви Израел

По думите на Мариана няма никакъв оптимизъм, до момента в който не се седне на масата за договаряния и не се вникне в логиката на психиката на индивида.

„ Защото най-лесно е физически да унищожиш някой, само че той още веднъж ще  се възроди като феникс от пепелта, тъй като това са семената на омразата , които се засаждат години наред и тези бурени, които порастват е доста мъчно да бъдат изкоренени “, споделя Мариана.

Повечето от нейните другари от Западния бряг имат родственици в Газа, за които не знаят къде са по какъв начин са и живи ли са.

През последните 24 часа израелските въздушни удари са довели до гибелта на 324 палестинци

„ Ето през вчерашния ден слушам, че едно малко дете, на няколко месеца, неговите родители са мъртви. Те не знаят чие е това дете. И просто на коремчето са му написали – „ неизвестно “, не му знаят името. Това дете вижда умряло семейство, 30-40 члена, мачкани, разрушени. Какво ще остане в неговото схващане? За какъв филантропичен излаз приказваме ние? То ще знае, че тези хора насреща са причина за моето семейство, моето злощастие, за моето смачкано бъдеще…защото най-лесно е физически да унищожиш някой, само че той още веднъж ще  се възроди като феникс от пепелта, тъй като това са семената на омразата, които се засаждат години наред и тези бурени, които порастват е доста мъчно да бъдат изкоренени “, показа още Мариана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР