Тя е автор на жалба до вътрешния министър и главния

...
Тя е автор на жалба до вътрешния министър и главния
Коментари Харесай

Адв. Караджова: При насилие над животни глобата е неадекватно наказание

Тя е създател на тъжба до вътрешния министър и основния прокурор, предизвикана от случая с кучето Мечо, което беше грубо изтезавано от Захари Шулев.

 

Петиция пък упорства за ефикасна присъда на насилника, както и слага въпроса въобще за насилието над животни. Адв. Караджова акцентира, че правосъдната система просто съблюдава закона подобен, какъвто е.

 

Именно поради това са нужни незабавни ограничения - една от които е дребна смяна на Наказателния кодекс, тъй че санкцията в тези случаи да отпадне като вероятно наказване, означи тя в изявление за предаването " Преди всички ".  

 

Случаят с Мечо провокира огромен публичен отзив, откакто предходната седмица беше публикувано видео, на което се вижда по какъв начин 37-годишният мъж примамва кучето, а по-късно го пребива съвсем до гибел. Последваха митинги пред дома на насилника и Шесто районно ръководство, където Шулев беше арестуван.

 

" Случаят не е единственият от този жанр закононарушения. Огромна част от животните, които доближат до бранителите на животни и до организациите, които се занимават с бездомни животни, в действителност са потърпевши от принуждение. Проблемът е доста всеобщ и се постанова Министерство на вътрешните работи да стартира да обръща доста съществено внимание на този вид закононарушения. Те могат доста бързо да ескалират в принуждение над хора ", разяснява адв. Караджова.

 

По думите й извънредно доста хора са се подписали в поддръжка на настояванията:

 

" Вече имаме към 2000 подписа. Ще ни би трябвало време, с цел да ги обработим. Тепърва ще получавам подписите от хората, които изявиха предпочитание като доброволци да събират в по-голям мащаб. Не съм получила и подписите от 3-те ветеринарни клиники, където също целодневно вървят хора и се подписват.

 

Нашето предпочитание с тази подписка е да събудим интереса на министъра на вътрешните работи и основния прокурор и да отправим към тях покана за диалог. Ние не се единствено пожелаваме от тях, а като адвокати сме подготвени да окажем подпомагане в каквато тенденция е нужно, с цел да се провокира законодателна смяна, която е доста нужна, и да проверим дали е нужна и смяна на подзаконовите нормативни актове, които уреждат пълномощията на Министерство на вътрешните работи в такива случаи, дали можем да помогнем да проработи и зоополиция ".

 

Налагането на санкции при закононарушения, наказуеми до 3 години отнемане от независимост, не са съответни санкции, безапелационна е тя. По думите й в тези случаи насилникът заплаща санкцията и продължава да прави същото.

 

Според юриста най-сериозният проблем е, че като общество не сме изключително виновни, нямаме навика да се интересуваме какво се случва към нас и да се намесваме в подобен тип закононарушения. Тя акцентира обаче, че даже при подаване на сигнал, полицията не реагира съответно. Масово се подценяват сигналите, акцентира Караджова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР