Twitter затъва в неясноти и несигурност на фона на “замразеното”

...
Коментари Харесай

Twitter не приема оставката на Дърбан


Twitter затъва в неясноти и неустановеност на фона на “замразеното” придобиване от страна на Мъск (снимка: CC0 Public Domain)

Twitter съобщи в петък, че няма да одобри оставката на Егон Дърбан от борда на шефовете – два дни откакто акционерите блокираха преизбирането му на годишното заседание на компанията.

Дърбан се сочи като „ съдружник “ на Илън Мъск, който предложи да купи Twitter в договорка за 44 милиарда $.

В анонса Twitter сподели, че Дърбан не е получил поддръжката на болшинството от гласовете при преизбирането, извършено по-рано тази седмица, заради „ политика на гласоподаване на някои институционални вложители във връзка с рестриктивните мерки в работата на борда “.

Дърбан взе участие в бордовете на шест други компании. Той реши да понижи уговорките си за присъединяване в разнообразни компании до „ не повече от пет борда на обществени компании “ до 25 май 2023 година Според Twitter, Дърбан е бил „ ефикасен член “ на борда ѝ и носи „ несравнимо оперативно знание за промишлеността “.

Гласуването против преизбирането на Дърбан може да е знак за песимизъм измежду акционерите във връзка с проекта на Мъск или готовността му да заплати това, което е предложил. Все отново се чака вложителите да одобрят договорката с преобладаващо болшинство по време на друга среща, която към момента не е планувана.

Всичко това се случва, откакто на 13 май Мъск разгласи замразяването на процедурата по придобиването на Twitter. Неговият мотив бе изясняването на каузи на подправените профили в обществената мрежа.

Пак през тази седмица Джак Дорси публично се отдръпна от борда на шефовете на Twitter. За това се знаеше още от ноември предходната година, когато Дорси се отдръпна като основен изпълнителен шеф. Тогава Twitter означи, че екс-шефът ще остане в борда до приключване на мандата му, който съответствува с тазгодишното заседание на акционерите.

Анализаторите дефинираха събитието като „ края на една епоха “, защото Дорси, взел участие още в основаването на компанията през 2006 година, беше привързан с дейна работа в нея до този миг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР