Служебният премиер Димитър Главчев се похвали, че е изгасил два

...
Служебният премиер Димитър Главчев се похвали, че е изгасил два
Коментари Харесай

Главчев се похвали, че е изгасил два пожара в секторите земеделие и енергетика

Служебният министър председател Димитър Главчев се похвали, че е изгасил " два пожара " в бранш " Земеделие " и в бранш " Енергетика ".

" Спомняте си, че още при приемането на мандата за сформиране на служебно държавно управление поехме ангажимент, с изключение на главната ни задача да проведем почтени избори, да решаваме и неотложните проблеми на българските жители. Гасихме, метафорично мога да кажа, два пожара тази седмица в бранш " Земеделие " и с миньорите и енергетиците ", сподели Главчев на постоянното съвещание на Министерски съвет.

Главчев акцентира, че с 20 дни забавяне от предварителния период, страната ще изплати обещаната на земеделците " украинска помощ ". Тя е в размер на близо 300 милиона лв. и ще обхване 50 000 земеделци. Парите са събрани от преструктуриране на бюджета на Държавна фирма " Земеделие ", както и съфинансиране от държавния бюджет. Той напомни и вчерашното решение страната да отпуска по 250 млн. лева годишно на " Мини Марица изток " ЕАД за интервала 2024 година - 2028 година за застраховане на действия по техническа рекултивация на нарушените терени на находище " Източно маришки въглищен басейн ".

" Обобщаващото е и за двата случая, ще употребявам поговорка, че можеш да излъжеш доста хора за малко време, малко хора за дълго време, само че всички и вечно няма по какъв начин да ги излъжеш. Това е обстановката през тази седмица. Въздействието върху бюджетното салдо е неутрално, т.е. няма утежняване на бюджетното салдо и повишение на бюджетния недостиг, остават си нашите цели за еврозоната през 2025 година и с напъните, които вършим. Държим темпото, което сме поели с целия екип ", добави Главчев.

Гледайте онлайн тук или на




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР