Twitter започна да премахва сините отметки за верификация от профилите

...
Twitter започна да премахва сините отметки за верификация от профилите
Коментари Харесай

Ако я искаш, си плащаш: Twitter лиши Бионсе, папата и други личности от синя отметка

Twitter стартира да отстранява сините отметки за верификация от профилите на тези, които не са си платили за това. Сред известните персони, чиито сметки останаха без значка, се оказаха Кристиано Роналдо, Лейди Гага, Бионсе, Шакира, Джъстин Тимбърлейк и даже папата.

Преди синята значка се даваше гратис на сметките на звезди и други известни лица в обществената мрежата, като служеше за инспекция на самоличността. Собственикът на Twitter Илон Мъск обаче направи по този начин, че единствено клиентите, които си заплащат за нея, могат да я употребяват.

Абонаментната услуга се споделя Twitter Blue и коства 84 $ годишно (185 лева за една година). Този ход идва в миг, в който Мъск се пробва да преустрои компанията, с цел да излезе на облага.

С настъпването на смяната доста от някогашните верифицирани сметки написаха туитове, с които се майтапят или оплакват от загубата на синята отметка.

Американската олимпийска състезателка по бобслей Лоло Джоунс написа, че към момента е верифицирана там, където това е значимо: в профила си за запознанства. Други консуматори иронизираха момента. Актьорът Джейсън Съдейкис означи, че е изгубил своята значка, само че измисленият воин, който играе - Тед Ласо, към момента я има.

Американският рапър Ice T се пошегува, че целият звук към тестваните сметки е непотребен.

" Фактът, че въобще обсъждаме сини отметки, е печален миг за обществото ", написа той.

Twitter вкара за първи път функционалността за верификация през 2009 година, откакто някогашен професионален бейзболист съди софтуерния колос поради подправени сметки. Синята отметка се трансформира в знак на статус и знак за престиж. Но в новата версия на Twitter Мъск желае потребителите да заплащат, с цел да бъдат верифицирани.

Традиционно по-голямата част от бизнеса на компанията идва от реклама. След като Мъск закупи собствеността ѝ, имаше отлив на рекламодатели. Сега той се надява на повече на доходи от абонаменти от консуматори и компании, а Twitter Blue е част от проекта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР