Twitter започна да кандидатства за регулаторни лицензи в САЩ и

...
Twitter започна да кандидатства за регулаторни лицензи в САЩ и
Коментари Харесай

Мъск задейства превръщането на Twitter в суперприложение

Twitter стартира да кандидатства за регулаторни лицензи в Съединени американски щати и да проектира софтуера, нужен за въвеждане на заплащания в платформата за обществените медии. По информация на Financial Times, Естер Крауфорд, бързо издигаща се в Twitter и доближена на Мъск, е почнала да чертае нужната архитектура за улеснение на заплащанията в платформата. Тя работи с дребен екип, са споделили двама души, осведомени с проектите на компанията.

Зараждащите се стъпки за въвеждане на заплащания през уеб страницата са сериозна част от проекта на Мъск да откри нови доходи. Рекламният бизнес на Twitter за 5 милиарда $ годишно се разпадна, откогато той купи платформата за 44 милиарда $ през октомври, като търговците обясниха отдръпването си с опасения по отношение на ръководството и модерирането на наличието.

Мъск сподели, че желае Twitter да предлага финтех услуги, като транзакции от вид peer-to-peer, спестовни сметки и дебитни карти, като част от общоприет проект за пускане на „ приложение за всичко “, което включва известия, заплащания и търговия. През 1999 година Мъск съосновава X.com, една от първите онлайн банки, която по-късно става част от платежния колос PayPal.

Екипът на Кроуфорд върви напред, в това число в създаването на трезор за предпазване и отбрана на потребителските данни, които ще бъдат събирани от системата, споделиха двама души, осведомени с напъните на екипа.

Twitter също продължава напред с регулаторните инспекции, нужни преди стартирането на платежна услуга. През ноември Twitter се записва в Министерството на финансите на Съединени американски щати за обработка на заплащания, съгласно регулаторна документи. Кандидатства се и за някои от държавните лицензи, от които ще се нуждае, с цел да започва системата, споделиха източниците на Financial Times.

Останалата част от документите ще бъде подадена скоро с вярата, че лицензирането в Съединени американски щати ще завърши до една година, сподели един от осведомените с работата. Тогава компанията ще опита да получи регулаторни утвърждения в интернационален проект.

Twitter сътвори дъщерно сдружение, Twitter Payments LLC, през август предходната година, преди Мъск да поеме компанията. А неотдавна милиардерът назначи Крауфорд, шеф на продуктовото ръководство на Twitter, за основен изпълнителен шеф на Twitter Payments.

Но осъществяването на визията на Мъск ще изисква превъзмогване на нови софтуерни провокации, обилни компликации при осъществяване на условията за сходство и продобиване на доверието на потребителите.

Вероятно ще бъде и скъпо: в края на предходната година Мъск се обърна към акционерите в Twitter в опит да набере повече капитал, което демонстрира, че част от парите ще бъдат употребявани за наемане на програмисти за създаване на „ суперприложение “, което може да обработва заплащания, сподели един вложител, получил оферта.

Преди придобиването от Мъск, Twitter проучваше някои функционалности за заплащания, свързани с бакшиши за основателите на наличие и електронна търговия.

Визията на Мъск отива надалеч оттатък това, в това число изследване на повече способи за потребителите да възнаграждават създателите непосредствено, за потребителите да купуват продукти непосредствено през платформата и за потребителите да си заплащат един на различен, съгласно трима души, осведомени с проектите.

Мъск сподели, че желае системата да бъде фиатна (да употребява валути, напечатани от централни банки – бел. ред.), на първо място, само че основана по този начин, че крипто функционалността да може евентуално да бъде добавена на по-късен стадий, споделиха двама души, осведомени с дейностите.

В едно от ранните представяния пред вложителите в договорката за придобиване през май, забелязано от Financial Times, Мъск споделя, че се стреми Twitter да получи към 1.3 милиарда $ доходи от заплащания до 2028 година

Данните от групата за данни на пазарите на заплащания FXC Intelligence демонстрират, че стотици хиляди консуматори на Twitter споделят връзки към варианти за заплащане на трети страни или в своите туитове, или в своя акаунт.

Twitter към този момент е платформа, на която се правят заплащания, тъй че е нещо безсмислено “, сподели Луси Ингам, началник на наличието във FXC Intelligence.

Други специалисти по заплащанията се съмняват дали Twitter може да реализира конкурентен мащаб, изключително в Съединени американски щати, където има мощна конкуренция в пространството от групи като Venmo, Cash App и Zelle.

Twitter ще бъде изправен и пред високи равнища на регулаторен надзор. Преминаването към заплащания идва, откакто Мъск редуцира повече от половината чиновници на платформата, което породи опасения, че личният състав за сходство с регулациите е непълен.

Фирмите, правещи парични преводи, обмяна на валута или осребряване на чекове, са длъжни да алармират на управляващите за необикновена активност.

Като част от мониторинга за измами и подозрителни транзакции, потребителските сметки би трябвало да бъдат непосредствено свързани със самоличността на потребителя, съгласно Лиза Елис, специалист по заплащанията и старши финансов анализатор в изследователската компания MoffettNathanson.

Подобни разпореждания значат, че „ доста софтуерни компании опитват и по-късно се отхвърлят “, сподели тя.

Те считат, че е задължение в последна сметка да поемат дълготрайната инвестиция и риск, където можете да бъдете санкциониран, в случай че има проблем и би трябвало да имате цяла инфраструктура за сходство, която би трябвало непрекъснато да бъде лицензирана. “
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсуперприложение Twitter Илон Мъск ПоследниНай-четениКомпании 40 Мъск задейства превръщането на Twitter в суперприложение Телекомуникации 448 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Европари 136 Бизнесът получи достъп до 235 млн. лева за енергийна успеваемост Бюджет и финанси 168 Еврозоната изненада с висок напредък, само че пазарите не са във екстаз Компании 468 БДЖ се размина (засега) с новите влакове за 1 милиарда лева Енергетика 404 За първи път в Европа силата от слънце и вятър надмина газовата Финанси 552 Българска народна банка чака хората да свият потреблението и да натрупат повече депозити Политика 516 Тол ръководството още веднъж е с нов шеф Пазари 412 Големите риби се пробудиха: Идва ли краят на криптозимата? Политика 2357 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Накратко 12098 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Компании 9034 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Digital 5988 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Индустрии 4286 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 3806 Германия даде знак, че навлиза в криза Енергетика 3152 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Бюджет и финанси 2813 Държавата се готви за въвеждане на цени и в лв., и в евро от август Политика 2357 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Бюджет и финанси 2084 Възстановяването от Коронавирус пренареди регионалните стопански системи в България Автомобили 1960 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиБДЖ се размина (засега) с новите влакове за 1 милиарда лева.Байдън отрязва изцяло достъпа на Huawei до американски компонентиApple пуска сгъваем iPad през 2024 година? Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР