Twitter ще съди Илон Мъск за оттеглянето му от сделката

...
Twitter ще съди Илон Мъск за оттеглянето му от сделката
Коментари Харесай

Twitter съди Мъск

Twitter ще съди Илон Мъск за отдръпването му от договорката за придобиването на компанията - и бордът се е въоръжил с адвокатска адвокатска фирма, профилирана в региона на сливанията, заяви Bloomberg.

В петък милиардерът разгласи, че се отхвърля от договорката за компанията, която щеше да му коства 44 милиарда $. Причината - Twitter е нарушил няколко точки от съглашението, най-много - даването на данни, които да потвърдят, че подправените или бот консуматори в платформата са под 5% от всички.

Мъск също се е приготвил със съществени юристи - Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, същата адвокатска фирма, която го отбрани сполучливи против иск за клюка през 2019 година и продължава да го пази против личните му акционери след несполучливия опит да смъкна Tesla от борсата през 2018 година

Според анализаторите Мъск няма необикновен късмет да завоюва делото - правният спор е или опит от негова страна да понижи сумата, за която ще купи Twitter, или да понижи компенсацията, което би трябвало да заплати, в случай че се откаже от договорката. За момента заложеното в предварителния контракт е 1 милиард.

Американски арбитър в Делъуеър, където Twitter са внесли своя иск, ще би трябвало деликатно да прегледа и оцени съглашението за покупка от 73 страници, което бе подписано с огромен обсег единствено преди няколко месеца.

През това време главните компании на Мъск - Tesla и SpaceX - страдат на борсата поради договорката за Twitter.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР