Twitter постигна първата си годишна печалба през 2018, но компанията

...
Twitter постигна първата си годишна печалба през 2018, но компанията
Коментари Харесай

Twitter постига първата си годишна печалба, но губи милиони потребители



 Twitter реализира първата си годишна облага, само че губи милиони консуматори



Twitter реализира първата си годишна облага през 2018, само че компанията има проблем, за който не желае да приказва, написа CNN. Миналата седмица обществената мрежа разгласи, че през последното тримесечие броят на нейните месечни консуматори е бил 321 млн. Това е с пет милиона по-малко по отношение на предходното тримесечие и с девет милиона в съпоставяне със същия интервал през 2017. Също по този начин това е третото следващо тримесечие, при което се следи спад на потребителите и скоро компанията напълно ще спре да разкрива точните числа.

В своя доклад за приходите Twitter отбелязва, че няма повече да показва броя на месечните дейни консуматори след първото тримесечие тази години. За сметка на това ще употребява нововъведения индикатор за това какъв е броят на всекидневно дейните консуматори, които й носят доходи.

Snapchat и Фейсбук разкриват броя на своите дейни консуматори на ежедневна база, въпреки че от Twitter акцентира, че нейните лични числа не могат да се съпоставят, защото те включват единствено потребителите, видели рекламите.

От Twitter означават, че имат 126 млн. ежедневни консуматори, което е нарастване по отношение на 124 млн. през предишното тримесечие и 115 млн. през 2017. С други думи платформата отбелязва дребен растеж.

Според компанията намаляващият брой на месечно дейните консуматори се дължи на няколко фактора, измежду които би трябвало да се упоменат напъните за възстановяване положението на услугата и измененията, свързани с новите условия за отбрана на персоналните данни в Европа.

През предходната година обществената мрежа се фокусираше върху опитите си да подсигурява сигурността на услугата на фона на обвиняванията за ролята й в разпространяването на подправени вести и в намесата й в изборите.

Макар че общата потребителска база на Twitter понижава, компанията намира способи да получи повече пари от нея. Социалната мрежа е постигнала облага от 1,2 милиарда $ за годината и това е първият позитивен резултат за платформата, откакто стана обществена през 2013.

Зад това достижение стоят доста старания, като главната през последните години цел беше да се понижат разноските и Twitter да се потвърди като жизнеспособна самостоятелна компания.

В същото време, обществената мрежа още веднъж реализира напредък в своя рекламен бизнес, който се основава най-вече на видео рекламите. Приходите на Twitter за последното тримесечие са скочили с 24%, достигайки до 909 млн. $.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР