Twitter обяви, че е скрил туит на американския президент Доналд

...
Twitter обяви, че е скрил туит на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Войната Туитър-Тръмп продължава: Мрежата скри нова публикация на президента

Twitter разгласи, че е скрил туит на американския президент Доналд Тръмп за безредиците в Минесота, обяснявайки, че „ предизвиква насилието “ и по този метод нарушава разпоредбите на обществената мрежа.
" Туитът е прикрит от общественото пространство, само че всеки, който желае, може да види какво е написал президентът, тъй като това е в публичен интерес ", завиха от мрежата.
Тръмп туитва за обстановката в Минеаполис, където три вечери поред има вълнения и конфликти с полицията поради гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, който почина по време на полицейски арест.
„ Тези бандити опетняват паметта на Джордж Флойд и аз няма да позволи това. Разговарях с губернатора Тим Уолц, който сподели, че армията ще бъде с него в това. Ще се опитаме да направляваме всички вълнения, само че когато стартират грабежите, ще стартира и стрелбата. Благодаря ви “, написа Тръмп.
Сблъсъкът сред Тръмп и Twitter започна, когато обществената мрежа предизвести потребителите да ревизират обстоятелствата в два туита на американския президент. Тръмп подписа изпълнителна заповед нощес, с която лимитира отбраната на обществените мрежи от правосъдни каузи.
Първоначално той заплаши, че ще закрие обществените мрежи, откакто Twitter предизвести, че изявленията на Тръмп водят до дезинформация, а президентът на Съединени американски щати упрекна обществената мрежа в " задушаване на свободата на словото " и " интервенция в президентските избори през 2020 година "
Указът задължава изпълнителните институции, в това число Федералната комисия за известия и Федералната комисия по търговията, да проучат дали за фирмите, които имат обществени мрежи, могат да се вкарат нови бизнес правила.
Twitter и Фейсбук са предпазени от правна отговорност за наличие, оповестено от техните консуматори според раздел 230 от Закона за известията от 1996 година, тъй като са регистрирани като „ платформа “, а не като „ издатели “, които могат да бъдат съдени за наличие.
Тръмп сподели, че параграфът може да бъде " отстранен или променен ", тъй че обществените мрежи да нямат юридически имунитет.
Изпълнителният шеф на Туитър Джак Дорси по-рано съобщи, че компанията " ще продължи да отбелязва подправена и спорна информация за изборите в международен мащаб ". Експертите в тази област показаха подозрения, че това е допустимо без утвърждение от Конгреса.
 
Още за случая вижте ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР