Творческите игри правят чудеса и помагат да се намали емоционалното

...
Творческите игри правят чудеса и помагат да се намали емоционалното
Коментари Харесай

Домашна арт терапия: 5 увлекателни игри

Творческите игри вършат чудеса и оказват помощ да се понижи прочувственото напрежение и паниката на децата, да се оправим със страховете, нервностите и нарушаванията на съня. 
Методики, подбрани от експертите, оказват помощ за сензорното и прочувственото разпределяне. Игрите с разнообразни материали усъвършенстват настроението, понижават мускулното напрежение и като бонус -

развиват изобретателно мислене

Благодарение на образните техники детето може да опише за възприятията и прекарванията пред родителите или детския психолог и арт-терапевт.

Има елементарни техники в арт лечението, които могат да се ползват в домашни условия с добър резултат. Предлага ги арт терапевтът и психолог Светлана Филяева.

Игри с вода

Ще ви би трябвало леген, който да напълните с топличка вода. В взаимозависимост от възрастта и желанията на детето изберете играчки, камъчета, мидички.
Подходящ за игрите във вода е по този начин нареченият плаващ пластилин – той е със специфична, лека формула. Направените от него фигурки плуват и не потъват във вода. С него хлапетата могат да моделират морски животни, корабчета, лодчици.
Седнете до детето и фантазирайте. Къпете играчките. Не се опасявайте, че на всички места плиска вода и може да се измокрите.

Тази игра сплотява сензорни и кинестатични чувства, развива творчеството, зарежда с сила, усъвършенства настроението.
В взаимозависимост от възрастта, може да занимавате детето 15 до 30 минути.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР