Творческа възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията

...
Творческа възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията
Коментари Харесай

Правят възстановка на прическите на пловдивчанката през вековете

Творческа възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията ще извършат най-хубавите български стилисти. Предизвикателството към артистизма и въображението им е отправено от уредниците на Националния конкурс за фризьори. Тазгодишното му издание ще се организира от 29 до 31 март в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив. Надпреварата е в границите на XXVIII-я Италиански фестивал на хубостта и прическата и обичайно е измежду неизменимите акценти в програмата, оповестиха уредниците от " Christian Of Roma ".

" Тази година наред с състезанията, всички събития от влиятелния интернационален фешън конгрес за фризьорство и грим са тематично обвързани с естетическите послания на самодейността " Пловдив Европейска столица на културата 2019 ". За нас като поданици на най-стария жив град на Стария континент това е по едно и също време естествено и задължаващо решение ", съобщи Елена Кристиано, шеф на " Christian Of Roma ".

Ученици от професионалните гимназии и от центровете за професионално образование, както и майстори фризьори, ще се впуснат в националното състезание. Темата " Пловдивчанката през вековете " от категорията за дневни прически " Фантазия " е измежду най-предпочитаните от участниците. Стартът й е в съботния следобяд на 30 март.

Участниците могат да развихрят творчеството си, избирайки да творят в една от 5-те препоръчани в регламента столетия. Най-отдалечените по време от сегашното ни са и най-голямото предизвикателство, прецизират уредниците. Те поучават при разработване на концепцията за оформяне на косата на дамата от Древна Тракия, на потомките й от времето на Филип Македонски и Византийския интервал, на жителките на града при властването на Римския император Траян, както и на филибе-коконата от вековете на Османската империя и Българското Възраждане, участниците авансово да се срещнат с културно-историческите специфики на съответния откъслек. За 30 минути би трябвало да бъде показан меродавен и в същото време естетически приключен облик на дамата от съответната ера, без значение от нейния етнос. Това важи и за основаването на креативните разновидности с прически на пловдивчанката от съвремието, припомнят уредниците.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР