Творбата на писателката Кристин Димитрова се казва Изборът Изборът на

...
Творбата на писателката Кристин Димитрова се казва Изборът Изборът на
Коментари Харесай

Разказ от майката на Папи Ханс се падна на НВО по БЕЛ на седмокласниците

Творбата на писателката Кристин Димитрова се споделя " Изборът "
" Изборът " на Кристин Димитрова се падна на преразказа на седмокласниците през днешния ден. По-рано стана ясно, че учениците ще пишат по вид 1 на Националното външно оценяване по български език и литература.

Художественият текст, който кандидат-гимназистите би трябвало да преразкажат по време на НВО-то, е написан особено за изпита и не може да бъде открит в интернет. 

59 424 седмокласници по лист се явяват през днешния ден на НВО, с оценките от което могат да аплайват за образование в езикови или професионални гимназии. 2024 година е и първата година, в която се дава опция на учениците за явяване на изпита на спомагателна дата при положение на болест, смъртен случай в фамилията или друга уважителна причина.

Кристин Димитрова е българска писателка и поетеса. Завършила е британска лингвистика в СУ " Св. Климент Охридски ".

Нейната професионална биография е извънредно богата и забавна. Творчество ѝ включва лирика, стихотворения, разкази, публикации, преведени из целия свят. Сред книгите, на които е създател, са: " Ще се върна за теб ", " Като пристигнеш обади се ", " Сабазий ".

Кристин Димитрова е била и учител в катедра " Чужди езици " на СУ " Св. Климент Охридски ". Носител е на голям брой влиятелни литературни и журналистически награди. Занимавала се с преводаческа активност, писане на кино сюжети. Тя е майка на артиста Константин Трендафилов, прочут с артистичния си псевдоним Папи Ханс. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР