Творбата Американско бягство“ вече е по книжарницитеБруно льо Мер е

...
Творбата Американско бягство“ вече е по книжарницитеБруно льо Мер е
Коментари Харесай

Франция скандализирана от еротичен роман на министър

Творбата „ Американско бягство “ към този момент е по книжарниците
Бруно льо Мер е приятел на паметния публицист Мишел Уелбек 

Правителството нарочено за „ порно агитка “ след гастрол в „ Плебой “ на министърка

Лют скандал се завихри във Франция след появяването в книжарниците на еротичния разказ на един от най-важните министри във френското държавното управление на Франция - на стопанската система и финансите Бруно льо Мер. Той заема извънредно виновния пост от шест години и прекара страната без доста разтърсвания през пандемията. Сега пък оглавява битката за ограничение на негативните последствия върху френското стопанство на войната в Украйна и се употребява с изключителното доверие на президента Еманюел Макрон и на премиерката Елизабет Борн.

Томчето със заглавие на „ Американско бягство “ е плод на поклонението на Бруно льо Мер пред великия американски пианист от съветски генезис Владимир Хоровиц. Сюжетът на романа се върти към прекарванията на двамата братя Франц и Оскар Вертхаймер през четиридесетте години на предишния век в Куба, където те отиват, с цел да участват на концерт на обожавания от тях виртуоз. Съдържанието на книгата е „ синтезирано “ на задната й корица като „ покъртителен размисъл върху крехкостта на човешкото създание и способността му да живее “, само че вниманието на френските медии бе незабавно привлечено от някои „ грубовати пасажи “ и те бяха представени без капка терзание. 

Френските медии припомниха, че маститият министър на стопанската система и финансите написа книги от дълго време, като първият му разказ от 2004  г. също е с сексуален привкус. В него Льо Мер споделя за опита си като консултант на тогавашния министър на външните работи Доминик дьо Вилпен и включва куп пикантни „ изповеди “. Например: „ Оставих се да бъда обладан от топлината на банята, от светлината на лагуната, прозираща през стъклото на вратата, от сапуна с мирис на зелен чай и от ръката на Полин, която нежно галеше моя член “.

Според критиците на белетристичното творчество на Льо Мер, той може би е съществено повлиян в еротичните си напъни от неговия другар - паметния френски публицист Мишел Уелбек, който наскоро се изяви и като порно артист в холандска лента. Като двамата освен другаруват от дълго време и си приказват за нещата от живота на разточителни разпивки в нежна компания, само че Уелбек направи Льо Мер един от главните герои в последния си много пълен разказ „ Унищожение “.



Френската обществена министърка Марлен Шиапа театралничи наскоро за „ Плейбой “.

След експлоадирането на абсурда около еротичното томче на министъра на стопанската система и финансите, парижки кореспонденти зевзеци нарочиха целия кабинет на премиерката Елизабет Борн за „ порно агитка “. Просто тъй като преди към месец французите видяха на корицата на „ Плейбой “, въпреки и пооблечена, титулярката на общественото ведомство Марлен Шиапа. А познавайки доста добре сънародниците си, редица авторитетни медии заключиха, че абсурдът към „ Американско бягство “ изобщо няма да навреди на политическата кариера на Бруно льо Мер, а ще се случи тъкмо противоположното. Тоест сегашната шумотевица ще му помогне на президентските избори през 2027 година, когато той ще се кандидатира вместо нямащия право на трети следващ мандат Еманюел Макрон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР