Твърдо оставаме на нашата позиция – искаме избори 2 в

...
Твърдо оставаме на нашата позиция – искаме избори 2 в
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Управлението буксува. Избори 2 в 1!

" Твърдо оставаме на нашата позиция – желаеме избори 2 в 1. В тази политическа действителност, която ни се сервира всекидневно от сглобката, не можем да продължаваме да живеем – не може всичко да се мери в постове, в проценти, в делене на въздействие. "
Това съобщи пред БНР Атанас Зафиров, заместник-председател на Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия прави оценка на деветмесечното ръководство по браншове, заяви той и попита " има ли смисъл да съществува такова ръководство, с изключение на да се разделят регулаторите ".

" Това ръководство буксува. Както и да се опитваме да осмислим неговото наличие. Когато имаме буксуващо ръководство, би трябвало да се върви напред, а напред се върви единствено с избори ", разяснява Зафиров в предаването " Преди всички ".

Свалихме политическото доверие от по-голяма част от групата на общинските съветници в София, удостовери Зафиров и подлага на критика държанието на част от социалистите в Столичния общински съвет.

 

" След това " изключително " решение на общинските съветници имаше доста остра реакция от голяма част от социалистите. Подкрепиха ръководител, излъчен от ПП-ДБ – същите, които преди този момент нарязаха Паметника на руската войска. Това е в цялостно несъгласие с решението на Националния съвет и с кардиналната политика на партията да не се влиза в колаборация с ГЕРБ където и да било. Тази остра реакция раздели организацията. Няма по какъв начин с разграничена организация да вършим избори (европейските – бел. ред.) Даваме опция на социалистите в Българска социалистическа партия – София да решат какво управление да изберат. "

 

Вместо да борим модела ГЕРБ и корупцията, ние реанимираме модела " ГЕРБ ", счита Зафиров. По думите му, въпросът не е персонален, а кардинален и част от общинските съветници на Българска социалистическа партия са предали гласоподавателите, които са дали своят вот за прекратяването на модела " Борисов – Фандъкова ".
" Този модел, с който се борим от години, на процедура го реанимираме. "
Според Зафиров " няма по какъв начин да вадиш флашки, да обвиняваш тези хора във имитация, да броиш бюлетини и в това време да се прегърнеш с тях ".

Запитан дали задачата е била Иван Таков да бъде отхвърлен, Атанас Зафиров акцентира, че " ненужно се преекспонира тази тематика ", " всеки социалист може да кандидатства за всички останали постове в партията " и " никой не е стеснен във опциите си ".
Заседанието на Пленума е било тествано изцяло в сходство с устава и правилника, увери Зафиров във връзка на отправени упреци в тази посока.


В Бургас също е имало " клатушкане към нездрави връзки с ГЕРБ ", разясни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР