Твърдо досега ние приемаме тезата, че трябва да използваме доброволен

...
Твърдо досега ние приемаме тезата, че трябва да използваме доброволен
Коментари Харесай

С видеоклипчета МОН води кампания в полза на ваксинацията срещу коронавирус

Твърдо до момента ние одобряваме тезата, че би трябвало да използваме непринуден метод за имунизиране на учителите – педагогичен и непедагогическия личен състав. От трибуната на Народното събрание Николай Денков уточни, че към средата на месец юни равнището на покритие е по-високо от междинното за страната, само че извънредно незадоволително към момента.

Служебният министър отговори на въпрос на някогашния здравен министър от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов за това какъв е броят на имунизираните учители, шефове, какъв брой са преболедувалите и каква осведомителна акция провежда МОН.
 Образователният министър не възнамерява удължение на образователната година Образователният министър не възнамерява удължение на образователната година
МОН няма опция да планува какво ще се случи през 2022 година от епидемиологична панорама точка. За това отрасловият министър Николай Денков не...

МОН имат записани няколко видеоклипчета, от 1-2 минути, от хора, които имат престиж в просветителната система, с които обясняваме каква е изгодата от имунизирането. В другите страни, като Испания това е извънредно сполучлив метод, само че в България обаче това не работи по този начин, както чакахме , посочи Денков.

В края на август още веднъж ще бъдат заложени въпросите за равнището на имунизирани и кои са преболедували инфекцията. Трябва да има надеждни данни с цел да се възнамеряват дейностите, а надеждните данни се получават към 2 седмици авансово преди началото на образователната година, посочи Денков. Никой не може да предскаже какво ще бъде развиването на епидемията за няколко седмици напред, добави министърът.

Денков уточни, че към момента сме надалеч от груповия имунитет. МОН прикани учителите и родителите да се имунизират, тъй като има позитивни последици за опазване здравето на хората.
 Училищата ще бъдат затваряни единствено при последна нужда, даде обещание просветителният министър Училищата ще бъдат затваряни единствено при последна нужда, даде обещание просветителният министър
Целите пред МОН са оптимално дълготрайно образование през идната образователна година. Това съобщи служебният учебен министър Нико...

МОН покрива всички подадени поръчки до едно от учебните заведения за нужните електронни устройства.

Николай Денков не е склонен с изказванията на депутатите, че анализът на МОН не споделя нова информация, която не е значима. Добре е да се направи по-задълбочен разбор и той би го насочил към механизма на обсег, доста по-ясна стратегия за подготовка с плана за идната 1-2 години и по какъв начин ще наподобява електронната платформа на бъдещето.

Имало прочут интервал до 2019 година, в която имало понижение на отпадащите възпитаници. Малко над 14% са отпадналите възпитаници. Мерките, които са планувани са обезпечаване на устройства, достъп до интернет, обезпечаване работа за посредниците, задвижване на механизма за обсег и подготовка, особено в областите по какъв начин се работи с рискови деца.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР