Твърдият шампоан отдавна е част от багажа на любителите на

...
Твърдият шампоан отдавна е част от багажа на любителите на
Коментари Харесай

Новата тенденция в грижата за косата, за която всички говорят

Твърдият шампоан от дълго време е част от багажа на феновете на дългите пътувания единствено с раница на гърба. Но до момента в който този вид пътешествие е по усета на малко на брой смелчаги, то потреблението на корав шампоан е уместно съвсем за всеки.

Твърдият шампоан, прочут у нас още като шампоан бар или сапун за коса, е освен комфортен за пътешестване, само че и доста по-щадящ за околната среда за разлика от обичайния бутилиран шампоан. Всъщност твърдият артикул за коса предшества бутилираните, само че през 40-те години на предишния век бива преместен.

Сега се завръща с усъвършенствана формула и натурални съставки, с цел да отговори на възходящото търсене на природосъобразни и органични артикули.

Научете повече за тази гражданска война в грижата за косата и разберете дали сте подготвени да преминете от течен към корав шампоан.

 а iStock/Getty Images

Какво е корав шампоан

Той е съсредоточен измиващ артикул за коса. По-голяма част от твърдите шампоани се създават от натурални съставки. Някои от най-често срещаните съставки за измиване, навлажняване и поддържане в тях са рициново масло, масло от авокадо, какаово масло и кокосово масло. В тях се залагат билки и екстракти от растения, с цел да подобрят текстурата и издръжливостта на продукта.

 а iStock/Getty Images

Как се употребява

Намокрете косата и твърдия шампоан, тъй че да се образува пяна.

Държейки шампоана в ръка, насапунисайте косата по посока от корените към връхчетата.

Масажирайте добре, след което изплакнете.

За по-добро опазване на шампоана го съхранявайте в кутия на изсъхнало място.

 а iStock/Getty Images

Предимства

Преминаването към корав шампоан е елементарен метод за щадене на природата – биоразградими са и огромна част от тях не се оферират в пластмасови опаковки.

Твърдият шампоан е по-икономичен. Една опаковка от него се равнява на повече измивания на шампоан от 250 мл.

Освен че е по-компактен и не заема доста място в багажа, е разрешен за преместване при пътешестване със аероплан.

Направен е от най-вече натурални съставки, които по натурален метод почистват и подхранват косата и скалпа.

За кого е подобаващ

Подходящи са за множеството типове коса, в това число мазна, тънка, фина и суха коса. Въпреки това е добре да експериментирате с няколко продукта с разнообразни съставки, с цел да видите кой шампоан е най-подходящ за вас.

Първата серия твърди шампоани на се предлага в 3 разновидността – възстановяващ, ревитализиращ, подхранващ и омекотяващ. Тя е направена от 94% съставки с растителен генезис, въодушевени от познати билкови отвари.

 а Garnier

Възстановяващият шампоан е обогатен с акациев мед от Унгария, скъп нектар, прочут от антични времена със своите лечебни свойства и хранителни изгоди. Пчелен восък от Западна Африка, благосъстояние от кошера, известно със своите хидратиращи свойства, които спомагат за регенерирането на цъфтящите краища. С формулата си без силикон той обезпечава естествена на досег, лесна за разресване коса с гальовен мирис на мед.

Ревитализиращият шампоан от серията е обогатен с корен от джинджифил, богат на витамини и минерали. Той е прочут със своите ревитализиращи свойства, които възвръщат блясъка и здравината на косата. Органичното бадемово масло от Кения е известно със своите подхранващи свойства за коса.

Подхранващият и омекотяващ корав шампоан на Garnier залага на подхранващите свойства на кокосовото масло и хидратиращите субстанции, с които е известно маслото от макадамия.

След като към този момент знаете всичко нужно за твърдия шампоан, остава единствено да извършите своята дребна гражданска война и да освободите в банята място за новия си шампоан.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР