Твърди се, че ученията показват подобрената военна способност на Китай

...
Твърди се, че ученията показват подобрената военна способност на Китай
Коментари Харесай

Китай показа военни мускули с ракети „убиец на самолетоносачи“ близо до военноморска база на САЩ

Твърди се, че ученията демонстрират усъвършенстваната военна дарба на Китай

Емил Василев преди 32 секунди 1 Сподели

Най-четени

КриптовалутиЕмил Василев - 16:00 | 09.05.2023

Как биткойн може да трансформира България в най-богатата страна в света

КриптовалутиЕмил Василев - 14:31 | 09.05.2023

Съединени американски щати може да банкрутира на 1 юни, ето какъв е пътят пред криптовалутите

ТелефониТеодора Александрова - 21:55 | 08.05.2023

Гугъл работи върху отстраняването на един от най-големите проблеми на Android

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Китайските държавни медии оповестиха, че ракетните сили на НОАК неотдавна са се включили към самолетоносачната група „ Шандун “ в 30-дневно обучение наоколо до военноморската база на Съединени американски щати в Гуам.

Китайските военни считат включването на Ракетните сили за проява на мощност, демонстрираща усъвършенствана дарба за точни удари по цели, отдалечени на хиляди километри, заяви китайската държавна медия CCTV през днешния ден.

Ученията на Шандун е добра опция за Пекин да предизвести Съединени американски щати за възможната интервенция в Тайванския пролив.

Твърди се, че действието демонстрира усъвършенстваната дарба на Китай да нападна военноморски бази или надводни цели отвън първата островна отбранителна верига.

Групата страни, веригата, която включва Тайван, Япония и Филипините, се смята за забележителна спънка за НОАК да премине в или от западната част на Тихия океан.

Кризата в Тайван и ученията на флота на Шандонг

Флотът на Шангонг се състои от самолетоносач, унищожител вид 055, два разрушителя вид 052D, две фрегати вид 054А и транспортен съд за попълване на запасите вид 901.

Въпреки че маневрите на китайския флот наоколо до Гуам са постоянно срещани, присъединяване на ракетните сили подсказва, че китайската войска следва възпираща позиция.

Анализатори настояват, че учението е проверило способността на китайските противокорабни балистични ракети от серията Dongfeng да нанасят прецизни удари от намерено море.

„ За ракетните войски е по-трудно да дефинират тъкмо задачите отвън първите островни вериги. “

казва пред SCMP Джоу Ченмин, откривател от мозъчния концерн за военна просвета и технологии „ Юан Ван “ в Пекин

Репортажът на CCTV допуска, че изтребителите J-15D Roaring Shark, които са оборудвани с капсули за електронно противопоставяне (ECM) биха могли да се трансфорат в „ очи в небето “ за ракетните сили, което ще им разреши да нанасят удари по цели на хиляди километри.

С повишаването на напрежението към Тайван отчетът се смята за съставен елемент от стратегическото въздържане на НОАК, предупреждаващ Съединени американски щати и техните съдружници за усъвършенстваните ѝ благоприятни условия за нахлуване.

Ракетата на НОАК DF-26 с двойно предопределение има обхват от 4000 километра и може да доближи Гуам от континенталната част на Китай.

DF-21 има радиус на поразяване от почти 1750 километра, като и двете ракети са хиперзвукови.

Ракетните сили на Китай и Гуам

Военният анализатор Антъни Уонг Тонг, който се намира в Макао, твърди, че документалният филм на CCTV е имал за цел да убеди Съединени американски щати, че ракетните сили на Китай са способни да нанесат мощен удар по Гуам, до момента в който са подкрепяни от самолетоносачи.

Уонг цитира неотдавнашните проекти на Пентагона да влага 1,5 милиарда щатски $ в нов противоракетен и въздушен щит за островната база като причина, заради която Съединени американски щати са подготвени да „ модернизират системите си за противоракетна защита на Гуам с по-всеобхватна отбрана и други средства “.

През последните години НОАК стартира да тества точността на своите ракети против движещи се цели в морето, употребявайки по-малки плавателни съдове като разрушителя Type 052D и амфибийния транспортен док Type 071.

Същевременно Пекин преглежда учението като добра опция да предизвести Вашингтон да не се „ намесва “ в делата в Тайванския пролив, отбелязва отчетът на SCMP.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР