Твърди се, че Ружа Игнатова, или т.нар. изчезнала криптокралица, е

...
Твърди се, че Ружа Игнатова, или т.нар. изчезнала криптокралица, е
Коментари Харесай

BBC: Ружа Игнатова е получила информация от полицията за ареста ѝ точно преди да изчезне

Твърди се, че Ружа Игнатова, или така наречен " изчезнала криптокралица ", е получила информация от полицията по отношение на разследването за нейните измами и ареста ѝ тъкмо преди да изчезне, оповестява. Според метаданни от документи Игнатова получила предизвестието от източниците си в България.
Още по темата
42-годишната българка е търсена за огромната криптоизмама, известна още като OneCoin.

Британското издание цитира документи на " Европол ", съгласно които Игнатова е била известена за опитите да бъде задържана месеци преди дефинитивно да изчезне. Файловете са били предоставени на екипа на подкаста " The Missing Cryptoqueen " от Франк Шнайдер, някогашен разузнавач и приближен консултант на криптокралицата, показва още Военновъздушни сили.

Шнайдер твърди, че въпросните документи му били предадени от самата Ружа Игнатова на флашка. Метаданните от USB паметта сочели, че информацията Игнатова получавала от посредством контактите си в България .

В момента " Европол " води следствие по тази информация, а съветникът на криптокралицата е изправен пред екстрадиране в Съединени американски щати поради хипотетичното му присъединяване в измамата с OneCoin.

ФБР не разяснява документите, само че специфичен сътрудник Пол Робъртс споделя за подкаста следното: " Имаше следствия по целия свят против нея и против OneCoin, за доста от които тя беше научила заради действията на правоохранителните органи в други страни ".

В съда американските прокурори настояват през 2019 година, че Шнайдер е този, който е дал на Ружа Игнатова поверителна полицейска информация, макар че не е ясно дали обвиняванията се отнасят съответно до изтеклите файлове, дадени на подкаста.

" Когато българите са взели участие в избрани срещи на " Европол ", на Игнатова са били нужни часове, с цел да се запознае изцяло какво е казано на тези срещи. Мога единствено да направя умозаключение, че информацията е идвала от кръговете, в които е била, и връзките, които е имала посредством разнообразни авторитетни персони ", разяснява Шнайдер.

Документите демонстрират присъстващи представители на българското Министерство на вътрешните работи на срещата на Европол през март 2017 година, отбелязва още Военновъздушни сили.

Игнатова изчезна на 25 октомври 2017 година, откакто беше известена за усилване на полицейските следствия на нейната криптовалута OneCoin. През юни 2022 година тя беше добавена към листата с 10 най-издирвани на ФБР.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР