Твърди се, че германците с по-голяма охота лежат чисто голи

...
Твърди се, че германците с по-голяма охота лежат чисто голи
Коментари Харесай

Обичат да са голи: Кратка история на нудизма в Германия

Твърди се, че германците с по-голяма ненаситност лежат чисто голи на плажа или в сауната, в сравнение с други нации. Защо? Предлагаме ви малко история за нудисткото придвижване в Германия:
 
Както майка ги е родила
 
Нудизмът е част от немската просвета - по този начин, както и техномузиката или ястията с аспержи. Макар че през последните години измежду по-младите известността на нудисткото придвижване понижава, в Германия към момента има редица плажове със особено отделени места за нудисти.

 В Германия към момента има редица плажове със особено отделени места за нудисти В Германия към момента има редица плажове със особено отделени места за нудистиThinkStock/Getty Images
В някои немски паркове и спа курорти човек също може да се любува на свободата да се разхожда гол.
 
Здравословно занимание
 
В края на XIX век доста от германците са били уверени, че е здравословно да се плува без бански. По това време става съвременно хората от индустриалните градове да търсят почивка измежду природата. Появява се придвижването на туристите-нудисти и на хората, които спортуват без облекла.-->

 В края на XIX век доста от германците са били уверени, че е здравословно да се плува без бански В края на XIX век доста от германците са били уверени, че е здравословно да се плува без банскиThinkStock/Getty Images
Голи тела на филмовия екран
 
Оспорваната немска актриса и режисьорка Лени Рифенщал е създател на концепцията, че е здравословно човек да върви из природата гол.

 
Нейният филм " Път към силата и хубостта ", основан през 1926 година, е един от най-популярните неми филми на своето време, в който се пропагандира танцуването и къпането без облекла и бански.
 Нудизмът в действителност няма никаква връзка със секса, по-скоро става дума за освобождението на индивида от обществени принуди Нудизмът в действителност няма никаква връзка със секса, по-скоро става дума за освобождението на индивида от обществени принудиThinkStock/Getty Images
Нудизмът и нацистите
 
Лени Рифенщал по-късно става обичаната режисьорка на Хитлер. В нейния филм " Олимпия ", отдаден на Олимпийските игри в Берлин от 1936 година, тя възхвалява атлетичните фигури на арийците.

 
Първоначално нацистите са срещу нудисткото придвижване и го не разрешават, само че от 1942 година нататък плуването без бански е позволено - стига да е на по-отдалечени места и по-дискретно.
 Нудизмът в действителност няма никаква връзка със секса, по-скоро става дума за освобождението на индивида от обществени принуди Нудизмът в действителност няма никаква връзка със секса, по-скоро става дума за освобождението на индивида от обществени принудиThinkStock/Getty Images
Късче независимост в някогашната Германска демократична република
 
През 1950-те години в Германска демократична република са направени първите опити за одобряване на нудизма. През 1970-те той към този момент е съвсем всеобщо придвижване.
 
Къпането на голо се трансформира в една от дребното свободи на хората в тогавашната Германска демократична република.
 Нудизмът е част от немската просвета Нудизмът е част от немската култураThinkStock/Getty Images
Плажове за нудисти край Балтийско море
 
По крайбрежието на Балтийско море и през днешния ден има редица плажове за нудисти. Но единствено на немска територия. В прилежаща Полша любовта на германците към нудизма провокира най-вече недоумение и отвращение.

След влизането на Полша в Европейски Съюз се стигна даже до някои напрежения в крайграничните селища - точно по този мотив.
 
Духът на нудизма
 
Нудизмът в действителност няма никаква връзка със секса, по-скоро става дума за освобождението на индивида от обществени принуди.
 Нудизмът няма никаква връзка със секса Нудизмът няма никаква връзка със сексаThinkStock/Getty Images
Мюнхен: забрани и нудисти
 
В Мюнхен, столицата на Бавария, разголването на публични места е неразрешено. Някои изключения се позволяват единствено в парка Английска градина и в един откъслек по течението на река Изар, където по традиция се събират нудисти - както проличава от фотографията, направена в един парещ ден на 2002 година.

 
Местата за нудисти са обозначени, а хората, които ги посещават, не желаят да стават туристическа атракция.
 
Берлин: повече голотия, в сравнение с му се желае на човек
 
В Берлин нудизмът е много известен - в това число и заради мощната традиция на това придвижване в някогашната Германска демократична република. И през днешния ден при разходка из парка човек от време на време вижда повече голотия, в сравнение с му се желае.

 
Официално нудизмът не е позволен на публични места, само че бива толериран в някои паркове като Фридрихсхайн или Тиргартен - най-малко до момента в който не се нарушава спокойствието на останалите.
 нудисти плаж В Берлин нудизмът е много популяренThinkStock/Getty Images
Страст за милиони германци
 
Когато пада Берлинската стена, Ангела Меркел, която по-късно става канцлерка на Германия, се намирала в сауната, където ходела всеки четвъртък.
 
В Германия има към 2300 публични сауни, които годишно се посещават от близо 30 милиона души.


 
Повечето сауни са смесени - т.е. за мъже и дами, само че те не трябва да се смесват с така наречен нудистки сауни и клубове, които в действителност са обществени домове.
 секси жена Нудизмът е част от немската култураThinkStock/Getty Images
Гол из планината
 
Какво ли е чувството да вървиш гол из планината? Само нека наоколо няма доста коприва…


 
В планината Харц в Източна Германия има 18-километров туристически маршрут, предопределен за нудисти. Той стартира от градчето Данкероде и стига до язовира Випертал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР