Твърди се, че арестуваният ухапал униформен и е бил агресивенСъмнения

...
Твърди се, че арестуваният ухапал униформен и е бил агресивенСъмнения
Коментари Харесай

Дисциплинарна проверка срещу полицаи заради арест в София

Твърди се, че задържаният ухапал еднообразен и е бил нападателен

Съмнения за полицейско принуждение. Сигналът е подаден от някогашния кандидат-депутат от „ Демократична България ” Виктор Иванов. По думите му той е бил арестуван без съображение, а против негов другар е използвана физическа мощ. Историята се развива в събота през нощта, близо до НДК, споделя Нова тв. 

Приятел на мъжа снима клип в нощта на полицейската инспекция. „ Органите на реда ни споделиха да извадим всичко от джобовете си. Аз ги поздравих с „ Добър вечер! ” и настоях да се показват ”, описа някогашният кандидат-депутат.

По думите му обаче униформените отказали да се легитимират. От полицията дадоха отговор, че никой не е застрахован от полицейска проверка и прецизираха какво ги е усъмнило в държанието на групата.

„ Автопатрул вижда три лица - очевидно използвали алкохол. Едно от тях споделя на, допускам, неговите другари, че в него има марихуана, която ще изпуши у дома ”, разяснява началникът на Четвърто районно управление (на МВР) Кристиан Тонев.

„ Здравият разсъдък отхвърля това да викам пред полицаи, че ще върша незаконосъобразно деяние ”, отбелязва Иванов.

Полицаите поискали да го обискират. Той обаче отказал, защото униформените съгласно него по този начин и не посочили значките си.

„ Казах им – извинете, само че дано да спазим закона, представете се и ще спомагам. Сложиха ми белезници и започнах да запитвам „ Добре, в този момент на какво правно съображение ме арестувате? ”, изясни Иванов.

„ Лицето е арестувано, тъй като е агресирало и осуетява полицейска инспекция. За да си дават персоналните карти на полицейските чиновници, най-вероятно те са се легитимирали и са приели, че са униформени ”, посочи началникът на 4 районно управление (на МВР). 

Ситуацията ескалирала, откакто Иванов е отведен към полицейския патрул. „ Лицето стартира да се дърпа и ухапва по дясното коляно единия сътрудник ”, сподели Тонев.

„ Аз отхвърлям. Ще се веселя тяхна вътрешна инспекция да откри за какво задържан с белезници би могъл да бъде в обстановка да хапе полицейски чиновник по крайници ”, настоя Иванов.

Версията на задържания е, че не той, а униформените са употребявали мощ, като са изблъскали негов другар на пътното платно. „ А мен се пробваха със мощ да ме вкарат в патрулката ”, описа Иванов.

„ Във връзка с дейностите на чиновниците, сме образували дисциплинарна инспекция ”, разгласи Тонев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР