Твърденията на САЩ за политиката на Русия и Китай в

...
Твърденията на САЩ за политиката на Русия и Китай в
Коментари Харесай

Китай отвърна на атаката на САЩ

Твърденията на Съединени американски щати за политиката на Русия и Китай в Латинска Америка са клюки и неистини. Това съобщи представителят на китайското външно министерство Лу Кан, представен от ТАСС.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео насочи рецензии към дейностите на двете страни в Латинска Америка. Кан упрекна американската администрация, че дълго време е гледала на района като на собствен заден двор.

„ Съединени американски щати притискат тези страни, заплашват ги и даже смъкват държавни управления. Хората там са способни да разграничават същинските другари от подправените. Сигурен съм, че тези страни могат да създадат верния избор.

Наясно сме с лъжливите изказвания на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео за нашата политика във Венецуела. Нашата позиция приканва за съблюдаване на разпоредбите от Хартата на Организация на обединените нации. Време е той да спре да прави сходни изказвания. Ние поддържаме районните мир и непоклатимост “, съобщи Кан.

Помпео сега е на обиколка в Латинска Америка. Той прикани Русия и Китай да не се месят в делата на страните от Латинска Америка.

Според него финансова интервенция на двете страни е съдействала за рецесията във Венецуела. Китай и Русия поддържат държавното управление на венецуелския президент Николас Мадуро, за чието събаряне приканват от Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР