Твърденията на представители на Турция, ЕС и САЩ за милиони

...
Твърденията на представители на Турция, ЕС и САЩ за милиони
Коментари Харесай

Русия отрече твърдения на Турция, ЕС и САЩ за милиони бежанци в Идлиб

Твърденията на представители на Турция, Европейски Съюз и Съединени американски щати за милиони бежанци в зоната на деескалация в сирийската провинция Идлиб и рецензиите на тези страни към Русия и Сирия са несъстоятелни.

Това съобщи ръководителят на съветския Център за сдобряване на враждуващите страни в Сирия контраадмирал Олег Журавльов, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Многочислените изказвания и рецензии към държавното управление на Сирия и на Русия от представители на Турция, европейските страни и Съединени американски щати за бежански потоци от милиони души и филантропична рецесия поради утежняването на ситуацията в зоната на деескалация в Идлиб са несъстоятелни.

Обективните обстоятелства на Центъра за сдобряване на враждуващите страни в Сирия опровергават всевъзможни опити на заинтригувани страни или организации да употребяват належащите ответни дейности на сирийските войски против терористите в идлибската зона на деескалация през януари и февруари 2020 година за обвинявания, че имало филантропична рецесия ", добави той.

По данни на центъра към 1 януари 2020 година в цялата зона на деескалация в Идлиб под контрола на джихадисти са живеели не повече от 1,8 милион души, а в зоните, освободени през януари и февруари от сирийската войска, са живеели към 210 000 души.
По данни на съветския център за този интервал посредством средства за справедлива инспекция и потвърждения от локални поданици е открито, че от региона на бойните дейности са се преместили в Турция не повече от 35 000 души - фамилии на бойци от радикални групировки като " Хаят Тахрир аш Шам ", Джебхат ан Нусра ", " Ислямска партия на Туркестан " и " Хорас а Дин ", в зоната на военната интервенция на Турция " Маслинова клонка " са отишли до 50 000 души, а в пограничните региони с Турция - не повече от 100 000 души. На територията под контрола на сирийските войски са отишли или са останали към 50 000 души.

В момента в региони по сирийско-турската граница има към 200 000 изселени, от които 85 000 са в бежански лагери.

" Освен това при завладяването на региона на Африн от турски войски при интервенция " Маслинова клонка " към 250 000 локални поданици са били принудени да изоставен тази зона, най-вече кюрди.

При интервенцията на турските сили " Източник на мир " са били изселени над 135 000 души, множеството от тях кюрди. При това проведеното от турските управляващи наложително заселване на напуснатите от кюрдите сирийски региони с турскоезично население към този момент е довело до съществена смяна в етническия състав на популацията в тези региони ", съобщи Журавльов. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР