Твърденията, че НАТО е изключително отбранителен съюз, звучат смешно и

...
Твърденията, че НАТО е изключително отбранителен съюз, звучат смешно и
Коментари Харесай

Наричането на НАТО изключително отбранителен съюз е нелепо и позорно: Лавров

Твърденията, че НАТО е извънредно защитителен съюз, звучат смешно и позорно в наши дни, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на среща със студенти и преподаватели в Беларуския държавен университет в петък.

" Неотдавна представител на Белия дом за следващ път повтори, че Русия не би трябвало да се опасява от НАТО и че никой не би трябвало да се опасява от него, тъй като НАТО е защитителен съюз. Но към този момент е смешно да слушаш възрастни да приказват такива явни нелепости. Бих споделил, че това е просто позорно ", сподели Лавров.

Той напомни, че когато е имало два съюза - Варшавският контракт и НАТО - е било ясно " от кого се пази НАТО. По същия метод Организацията на Варшавския контракт се защитаваше от НАТО. Имаше ясна граница сред тези два военно-политически блока. "

" Организацията на Варшавския контракт и Съветският съюз към този момент не съществуват. НАТО се е придвижвала на изток пет пъти. Те настояват, че от самото начало са останали защитителен съюз. От кого са се защитавали тогава? Когато някой настава напред, открива надзор над територии и разполага там въоръжени сили и военна инфраструктура, това не е тъкмо това, което се назовава защита. Точно противоположното ", акцентира той.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР