Твърденията, че България има две външни политики, са неверни, каза

...
Твърденията, че България има две външни политики, са неверни, каза
Коментари Харесай

Петков: Нямам две външни политики

Твърденията, че България има две външни политики, са погрешни, сподели на брифинг в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков, след извършена среща с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархей. България има три ясни условия, с цел да се стигне до прогрес по тематиката за Република Северна Македония (РСМ), това са спазването на рамковата позиция, призната от българския парламент, включване на българите в Конституцията на страната и договорът за добросъседство да се извършва, съобщи Кирил Петков.

" Когато някой прави едностранни подправени вести или се пробва да извлече политически дивиденти на гърба на тази тематика, дано да застане с индивида, който това му го е споделил, както аз стоя в този момент с Вархей, и да каже какво тъкмо е имал поради ", съобщи министър председателят. Той сподели, че както преди, по този начин и в този момент, това са трите условия, които България слага пред РСМ.

Оливер Вархей сподели, че към момента няма решение, " което доста ни фрустрира, тъй като не можем да продължим по-нататък с процеса на присъединение на РСМ, без всички членки да одобрят ". " Все още чакам поддръжката на една страна, а точно България и работим за това ", уточни еврокомисарят. " С всички тези диалози, които организирах, най-сетне европейската вероятност за РСМ освен ще се обясни, само че и ще се укрепи ", счита той. Вархей сподели, че на Европейския съвет в края на юни би желал да види реализирано съглашение.

Еврокомисарят сподели, че тази заран се е срещнал с българския външен министър, следва среща и с президента. " Последните два пъти се срещнах и с политици от обособени партии и върша всичко каквото е по силите ми, с цел да не губим взаимно времето си ", сподели още Оливер Вархей.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/329043929411327
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР