Твърдението на УЕФА, че Манчестър Сити прикрива финансирането на капитала

...
Твърдението на УЕФА, че Манчестър Сити прикрива финансирането на капитала
Коментари Харесай

Доклад показва, че Манчестър Сити не е оказвал съдействие при разследването

Твърдението на УЕФА, че Манчестър Сити прикрива финансирането на капитала си от своите притежатели е голословно, само че клубът е посочил очевидно неуважение към следствието на финансовия феърплей. Това излиза наяве от оповестения във вторник отчет от 93 страници на Спортния трибунал (КАС) в Лозана.

През предходната седмица КАС отсъди в интерес на Манчестър Сити по делото за нарушение на разпоредбите за финансов феърплей, поради което УЕФА бе наложила двугодишно наказване на британския клуб. То обаче бе анулирано след решението на профилирания съд в Швейцария.

Преди 11 години УЕФА вкара Финансовия феърплей, с цел да защищити клубовете от генерирането на големи загуби при привличането на играчи.

През 2019 година УЕФА стартира следствие против " жителите ", защото се усъмни, че клубът изразходва доста по-големи средства от тези, с които разполага и че те идват от джоба на притежателите от Абу Даби под формата на кухи спонсорски контракти. Докладът на КАС акцентира, че в действителност има потвърдена липса на подпомагане от Манчестър Сити в хода на следствието, само че това не е задоволително, с цел да може УЕФА да наложи толкоз тежко наказване на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР