Твърдението на Иван Гешев за политически интереси е меко казано

...
Твърдението на Иван Гешев за политически интереси е меко казано
Коментари Харесай

Йорданова: Твърдението на Иван Гешев за политически интереси е меко казано странно

Твърдението на Иван Гешев за политически ползи е меко казано необичайно. Това, че правосъдният министър апелира решение на Висшия правосъден съвет, което смята за незаконосъобразно, не е процедурна хватка за бавене на каквато и да е процедура, а предпочитание за определяне на законосъобразността в съответни решения и дейности на Висш съдебен съвет. В настояването по отношение на допустимостта му върша няколко доказателствени претенции с оглед определяне на събитията, които се съдържат в него.

Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова преди днешното съвещанието на Висш съдебен съвет, представена от Нова телевизия.

Днес Висш съдебен съвет още веднъж ще прегледа процедурата по предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор. С процедурни хватки при започване на април съветът реши, че ще прегледа дружно двете претенции против Иван Гешев - едното е на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, а другото - на нейния предходник Янаки Стоилов.

Мисля, че до края на май ще бъдат прегледани и двете оферти, откакто доказателствата бъдат събрани. Не съм серпантина да бъда в открит спор с господин Гешев, разяснява още Надежда Йорданова.

Според нея е напълно предстоящо Иван Гешев да сезира Конституционния съд за закриването на профилираните съд и прокуратурата, каквото деяние разгласи Гешев, че ще предприеме още през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР