Твърдението, че трудовият пазар в САЩ се намира в най-доброто

...
Твърдението, че трудовият пазар в САЩ се намира в най-доброто
Коментари Харесай

Икономиката на Щатите е създала половин милион работни места по-малко през миналата година

Твърдението, че трудовият пазар в Съединени американски щати се намира в най-хубавото си положение към този момент не е безусловно правдиво, защото той е имал и надалеч по-силни интервали.

Според данни на Министерството на труда в страната броят на работните места е намалял с 501 000 за годината от април 2018 до март тази година по отношение на миналата. Първоначалните калкулации на държавното управление са сочили, че стопанската система е добавила 2,5 милиона работни места за този интервал или по 200 000 на месец. Сега обаче нова равносметка демонстрира, че приблизително на месец са се създавали по 170 000 нови позиции, написа CNN.

Правителството е стигнало до тези заключения, откакто е получило подробни данни от работодателите, дали месечни доклади за вакантните места в бизнеса. Това обаче са предварителни разбори. Официалната информация за основаните нови работни места ще излезе през месец февруари на идната година.

Пазарът на труда е главният мотор на американската стопанска система, която стартира да се притеснява от възможна криза. Безработицата резервира най-ниските си равнища от 5- години насам, а предлаганите работни места са повече от хората, търсещи работа. Изследванията потвърждават, че чиновниците са уверени в пазара на труда, защото те са подготвени да изоставен актуалната си работа.

Новите данни не дефинират пазара на труда като слаб, защото основаването на 170 000 работни места на месец е задоволително, с цел да резервира ниските равнища на безработица. Показателите обаче дават сигнали, че трудовият пазар не се развива толкоз интензивно, както до момента, а това може да е причина за възходяща безработица.

Данните за намалелите работни места демонстрират сложните времена за търговията на дребно. Много обекти в бранша затвориха поради бързото насърчаване на онлайн търговията, на което те не могат да отговорят. А това понижи доста работните места. Първоначалните данни сочиха, че заради измененията в този бранш ще има 32 500 съкратени чиновници. Броят им обаче действително доближи до 180 000.

Очакваше се промишлеността за отдих, която включва хотели, заведения за хранене, спортни обекти и театри, да добави 434 000 нови работни места, само че тя е разкрила единствено към 260 000 такива. Има обаче и браншове, които надвишиха прогнозите.

В превоза и логистичната промишленост, които също са подкрепени от развиването на онлайн търговията има 80 000 новосъздадени позиции, а това е повече от предстоящото. Финансовите и осведомителни услуги са разкрили 53 000 нови работни места, а в държавните структури техният брой е 13 000.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР