Твърдението, че с прокуратурата е осъществила политически репресии е от

...
Твърдението, че с прокуратурата е осъществила политически репресии е от
Коментари Харесай

Гешев: Не сме зависими от Борисов, Доган, Пеевски, Радев, или някой друг, посочен от НПО-та или медии

Твърдението, че с прокуратурата е осъществила политически репресии е от времето на Иван Костов. Новото изказване е, че прокуратурата е мафия. Това уронва престижа на прокуратурата. Ще уведомим нашите сътрудници в Европейски Съюз и от Европейска комисия, както и посолствата на непознати страни у нас за невиждания напън и опита за заличаване на независимостта на прокуратурата. За нас няма недосегаеми Пеевски, Доган, Борисов или Радев, след произнасянето на Конституционен съд, или някой служител.
Това съобщи на звънреден брифинг основният прокурор Иван Гешев, откакто по-рано през днешния ден даде пространното изявление за Нова телевизия. Въпреки експлицитната възбрана да се събират повече от 30 души на едно място и то при прецизно съблюдаване на дистанцията в коридора бяха извадени голямо количество чиновници на разнообразни прокуратуратури, които почтително бяха подреждани от представителя на институцията Сийка Милева.

По думите на Гешев зад него са застанали неговите заместници, представители на съвета на асоциацията на прокурорите в България, административните ръководители на апелитивнити, окръжните и немалка част от районните прокуратури от цялата страна.

Ето какво съобщи още основния прокурор:

Не сме тук поради персонални офанзиви против обособени прокурори или основния прокрор.

Тук сме тъй като прокуратурата на Република България бе сложена на невиждан политическо –партизански напън. Когато Радев слези при Българска социалистическа партия, Движение 21, Йоло Денев, Мая Манолоа, Демократична България и други, той се трансформира в елементарен политик от прехода

Тук сме да кажем, че прокурорите работят за българските жители, а не за олигархията, сляла се с политиците. Няма да ни спрат милиардите на олигарсите, налети в медии и политици, нито заканите против прокурори и техните фамилии. Време е, с изключение на небогати българки жители в пандизите да влизат и олигарсите, които ги ограбиха.

Няма да позволиз да се градят политически планове, в това число и от Радев. Той сподели, че Българската прокурату е „ мафия “, нещо което не си разреши даже Иван Костов. Той очевидно приказва за светлината, само че се съюзява с тъмнината. Явно Радев и присъдружните му партии с произход от прехода имат други упоритости.

Радев цитира арбитър Фалконе, само че той се е борил с политическата мафия, тъкмо с тази, с която се съюзява сега Радев. Прокуратурата не раздава присъди, те се раздават от българския съд.

Гшев акцентира на това, че не е кадрови проблем на прокуратурата акциите против чиновници на президентството.

Обвинител №1 съобщи още, че глух да разясня откритите в дома на някогашен шеф на архива 5 кашона документи с гриф за секретност, включтилено и действен проект за дейности свързани със Златко Баретата. Мога да уверя българското общество, че ще го срещна с цялата информация, зяви Гешев.

Г-н Радев - умишлено не се обръщам към него като президента Радев, би трябвало да даде отговор дали е знаел за изнесените от мен обстоятелства. Да уточни къде в Конституцията е посочен имунитет на чиновници на президентската институция. Единственият недостижим човек в България е президентът. Ще изчакаме да излезе с решение Конституционния съд и ще се съобразим с него. Ще изчакаме и да изтече мандатът на президента с цел да понесе отговорност за дейностите си.

Българската прокуратура не работи и няма да работи с това да показва кой е отговорен или невиновен. Трябва да е ясно, че ние сме парламентарна република и нямаме кралско семейство и сме жители, а не жители. Казвам това по отношение на тиражирането на неистини от анархолиберални медии, подкрепящи Радев.

Почти всеки ден, всяка седмица съм при хората в страната и знам какво желаят и какви са проблемите им, все неща от които не се интересуват българските политици. Ние сме на страната на елементарните български жители. Не сме подвластни от Борисов, Доган, Пеевски, Радев или някой различен посочен от НПО-та или медии. Зависими сме от закона и от закона.

Гешев разгласи, че стартира инспекция на на целия парк Витоша, където по думите му имат парцели Божков, Пеевски и Вълка.

Докато аз съм основен прокурор, единственото значимо е закона да се ползва по отношение на всички. Горд съм че съм основен прокурор, гордея се с сътрудниците си магистрати, които с риск за личната си сигурност пазят

Речта на Гешев завържи с аплаузи, за които звук бе даден от Сийка Милева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР