Твърде различен е начинът, по който работят двете формации (ПП-ДБ

...
Твърде различен е начинът, по който работят двете формации (ПП-ДБ
Коментари Харесай

Политолог: Влиянието на ГЕРБ в НС се усеща все повече и това внася напрежение в сглобката

" Твърде друг е методът, по който работят двете обединения (ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС) и прекомерно друг е опитът, който имат в политиката едните и другите. Това основава несъответствия. А и обединението ГЕРБ-СДС е доста по-кохерентна, в сравнение с ПП-ДБ, която е в съразмерност 60:40 като наличие в Народното събрание. Влиянието на ГЕРБ в Народното събрание се усеща от ден на ден и ще продължи да се усеща, а това внася в допълнение напрежение в ръководещата структура ".

Това сподели пред БНР политологът Александър Димитров, учител в УНСС.

По думите на Александър Димитров диалогичните хора в в така наречен управническа сглобка са министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел, само че:

" Нито единият, нито другият има действителна политическа власт в партийните структури, от които зависи действително да сработи съдружният развой ".

Политологът акцентира, че когато няма съдружно съглашение, няма никаква гаранция, че в Народното събрание (НС) няма да се стигне до плаващи болшинства: " Получава се нещо като държавно управление на разбирателството сред две малцинства и тогава заплахата от плаващи обединения е действителна. Тя ще е инструмент и за Политическа партия, когато се ротират с ГЕРБ, в случай че това се случи ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР