Твърде познатото на овърклокърите понятие “Силициева лотария” е на път

...
Твърде познатото на овърклокърите понятие “Силициева лотария” е на път
Коментари Харесай

В Корея се появиха процесори AMD Ryzen 5 1600 и Ryzen 5 1600X с допълнителни ядра

Твърде познатото на овърклокърите разбиране “Силициева лотария” е на път да промени своето значение. Няколко потребителя в южнокорейския конгрес cooln.kr при започване на седмицата се похвалиха, че са закупили ексцентрични версии на процесорите AMD Ryzen 5 1600X и Ryzen 5 1600, разполагащи с осем физически ядра, даже с поддръжката на многопоточност.
Тези огромни късметлии, още с включването на своите компютърни системи видяха, че вместо с типичните за тези процесори шест ядра, техните компютри работят с осем процесорни ядра. При това работна периодичност подхожда на типичните за тези процесори смисли от 3,6-4 GHz, което ги класифицира като процесори Ryzen 7 1800X , “маскирани” като старши шестядрени чипове. Поdобно държание на процесорите видяха и някои притежатели на чипове Ryzen 5 1600.



Засега не е ясно на какво се дължи съществуването на осем пълноценни процесорни ядра в тези чипове. Напълно е допустимо голямото търсене на тези процесори, бързо наречени от запалянковците “народните шестядрени чипове” да е подтикнало AMD да усили производството си на новите процесори за сметка на чиповете Ryzen 7, блокирайки в тях две общоприети ядра. Но при някои късметлии, тези процесорни ядра се оказаха изцяло работоспособни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР