Твърде мощните и твърде шумни прахосмукачки от днес са забранени

...
Твърде мощните и твърде шумни прахосмукачки от днес са забранени
Коментари Харесай

В сила влезе ограничението за мощност на прахосмукачките

Твърде мощните и прекомерно шумни прахосмукачки от през днешния ден са неразрешени за продажба в Европейския съюз, припомня BBC. Въпреки това те към момента могат да бъдат открити в магазините - най-малко до привършване на количествата.

Ограничението важи за прахосмукачки с мощ повече от 900 вата, а шумът от тях надвишава 80 децибела.

Забраната разпали спор дали мощността е задоволителна, само че енергийни специалисти твърдят, че новите прахосмукачки ще чистят все по този начин добре, а производителите преднамерено са увеличавали през годината мощността им, тъй като потребителите поставят знак за тъждество сред многото ватове и положителното показване.

" Хората желаят по-мощна прахосмукачка, само че не схващат, че множеството мощност не значи по-добро смукане ", споделя пред BBC Хауърд Джонсън, продавач на прахосмукачки от Ковънтри. И показва, че тези с по-ниска мощ правят чудесна работа, а и са по-добре за планетата.

Изчисленията на Европейския съюз демонстрират, че в случай че всички семейства преминат на по-ефективни прахосмукачки, Европа може да спести до 20 теравата сила. За съпоставяне, през 2011 година България е употребила за цяла година 38 терават сила. Ще бъдат спестени и 6 милиона тона CO2.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР