Твърде много писма получих, в които ме питат защо не

...
Твърде много писма получих, в които ме питат защо не
Коментари Харесай

Въпросите, които не зададох на Пеевски

Твърде доста писма получих, в които ме питат за какво не съм задала на Делян Пеевски значими въпроси. Не мога да ги отмина.

В изборната секция в с. Света Петка, където екипът ни дойде тъкмо когато той излизаше от кабинката за гласоподаване, повода да се спре за секунди е, че не ме разпозна като публицист. Според мен ме намерения за негов гласоподавател от локалните хора и това ми даде късмет да го заговоря. Ако беше разпознал екип на " Дневник " щеше да отмине като фурия.

Охранителите от НСО мисля ме познаха като влязох, тъй като единият незабавно ме помоли, до момента в който Пеевски пускаше бюлетината си, да изляза от секцията " за малко, напълно за мъничко ". Каза го учтиво и съвсем умолително, аз твърдо отхвърлих, също учтиво. Минути по-късно на излизане след Пеевски телохранителят, който към този момент жестоко ни изблъскваше и закриваше с ръка камерата ни, изглеждаше да е от частната защита на депутата-бизснесмен-медиен притежател, а не от НСО (видеото е в края на текста).

Но фактът, че

толкоз огромно внимание се отделя по какъв начин сме могли да приказваме с Пеевски

какво сме съумели да го питаме, за какво не сме го питали друго или че той въпреки всичко е благоволил да каже няколко думи, единствено удостоверява чувството, че стоим пред някакъв чудноват мрачен феномен. Той господства с неподдаващо се на рационално пояснение господство, а името му от дълго време е метафора на тайната власт, без която номиналната не може да ръководи, без значение от избори и национален избор.

Депутатът, който не се появява в Народното събрание от пролетта на 2017 година, нито на обществени места, който и от преди малко спечелилата поредна победа ръководеща ГЕРБ не смеят да коментират; а самият той в никакъв случай не приказва с медии и не дава отговор на въпроси. Освен в случай че инцидентно не се е заблудил кой стои отсреща му. Това е впечатлило даже американското издание " Политико ", което също цитира думите му пред " Дневник " в изборния ден и пита

дали това е претендентът на АЛДЕ с най-тежка защита и по какъв начин ще го посрещне Макрон...

Може пък в Брюксел да проговори пред непознати медии и сътрудниците да питат това, което ние от години нямаме опция:

Защо не се появява в българския парламент, като е определен от тези хора, които видях пред секцията, за техен представител 2 Ще работи ли и в европарламента по същия метод?

Какъв му е бизнесът в Дубай и до каква степен е обвързван с страната?

Знае ли за какво е имал възбрана за влизане в Турция?

Борисов сподели преди време, че който владее правосъдната власт и има медийна империя, може да ръководи, и визираше Доган и Пеевски: в какво се състои властта на Пеевски над номинално ръководещия Борисов, който към този момент не смее и да изрича името му?

Ако Доган е почетният ръководител, каква е ролята му в Движение за права и свободи? А по отношение на самия Доган?

Защо не реагира съответно на изказванията на Цветан Василев, че е носил пари на основния прокурор?

Итн. Итн... Мога да не преставам с въпроси за няколко изявленията, само че мога и единствено с един: от какво и от кого се опасява толкоз, с цел да се движи с толкоз защита?

Освен, че тя му оказва помощ да избяга от такива въпроси.

Да, той бяга, като че ли го преследват въоръжени до зъби бандити

И с цел да успее, е впрегната колона от държавни коли и дузина охранители единствено към него.

Шансът на екипа на " Дневник " да свари Пеевски в селото изискуем на изключителното майсторство и централизация на сътрудника, който шофираше. Спирам се на този подробност единствено като удостоверение до каква степен трябваше да стигнем, с цел да се опитаме да зададем въпроси на Пеевски...На народния представител Пеевски...Наложи се да предприемем дълго " гонене " от гранд хотел " Велинград " до... неразбираемо до каква степен, на кортежа от четири автомобила (три на НСО и един без наследник буркан, завършващ колоната, евентуално частната защита на Пеевски). Без да знаем къде отиват, накъде ни водят, къде ще се озовем, а караха доста бързо. На мен цялата обстановка ми се стори доста рискова. По стеснен и със завои планински път, и то откакто последната кола на защитата - тази без синия буркан, опита да ни заблуди, като забави ход, с цел да изчезне главната част от кортежа от погледа ни, след което ни води на неверен път...Разконспирирахме номера и след противоположен завой и отбивка - открихме селото, скочихме в придвижване и заварихме депутата в изборната стаичка.

Дотук ни докара депутатът Пеевски в тандем с една... национална охранителна работа... Тоест народен представител и работа, които устояваме всички с налозите си. Затова прибавям този подробност за препускането ни след кортежа.И всичко това - с цел да проверим с очите си и с камерата на фоторепортера Георги Кожухаров, че е правилно, че в 6.30 часа сутринта на отклонението за гранд хотел " Велинград ", където е отседнал депутатът, дежури патрулна кола от Национална полиция; че пред входа на хотела дежурят най-малко четирима чиновници и най-малко две коли на Национална работа за охрана; и че по-късно три автомобила на службата ще го откарат да гласоподава. Частната защита не я броим. Голям боязън...Да, има доста значими въпроси.
Но те към този момент не са единствено към Пеевски. И не са единствено мои.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (559)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР