Твърде жесток коментар по адрес на бившия си подчинен в

...
Твърде жесток коментар по адрес на бившия си подчинен в
Коментари Харесай

Краси Вълчев от ГЕРБ: Работил съм с Денков - кукла на конци без качества

Твърде нечовечен коментар по адрес на някогашния си зависещ в Министерството на образованието и науката и номиниран за министър-председател от Политическа партия акад. Николай Денков направи Красимир Вълчев - някогашен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС.

" Денков няма качества да бъде министър-председател. Личностни, професионални, морални. Има безспорни научни достижения и качества, само че няма качества на управленец и общественик - написа Вълчев. - Липсва му водачество, отговорност и увереност да отстоява каквито ѝ да е полезности. "

Вълчев разяснява публикувания от Радостин Василев запис от съвещание на националния съвет на " Продължаваме промяната " на 21 май с думите:  " От записа се чу, че му липсват и морални качества. По-благовидното лице, готово да извършва болшевистките и разрушителни политики на “промяната ”. 

Човек без лично мнение. Номиниран, с цел да бъде кукла на конци на Асен Василев. "
Поведението на Денков като министър в МОН Вълчев дефинира по този начин:

" Като министър на образованието и науката показва най-вече надменност и двуличие. Провали се във всичко, с което за захвана. Заради неумението си да чува разнообразни гласове и да работи с хора.

Лицемерно развяваше знамето на деполитизация на образованието, до момента в който правеше политически назначения и търгуваше учебни земи против поддръжка за изборите.

Системата на образованието го изпрати с групова въздишка на облекчение. Последните дни десетки хора от системата ми се обадиха и писаха с молба да не го поддържаме и позволяваме до каквато и да е управническа позиция. "

Според Вълчев препоръчаната от Денков за министър на образованието Генка Петрова е " доказателство за безотговорното му отношение към системата. Основното ѝ качество е, че е близка до Денков - взела участие е в най-вече планове във фармацията с него. Липсва й управнически потенциал. Няма и задача да работи за образованието. Но очевидно се е “подписала с кръвта ” си, че ще назначава “наши хора ”.

Жалко, тъй като образованието е тематика, по която можем водим логичен и положителен диалог и да търсим общи решения. И система, в която има доста почтени хора за министри ", приключва Красимир Вълчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР