Твърде е вероятно този случай да остане без други заразени,

...
Твърде е вероятно този случай да остане без други заразени,
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Индийският вариант е сериозен, опасността не е преминала

Твърде е евентуално този случай да остане без други инфектирани, свързани с него. Пациентът се е самокарантинирал. Той се разболява от среща с различен чужденец, само че не на локална почва. Така проф. Ива Христова, изпълняващ длъжността шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) разяснява първия случай на индийски вид у нас пред Българска национална телевизия.

И английският, и индийският вид на вируса са еднообразно съществени. Индийският вид се предава до 60% по-лесно и той набира мощ, сподели още тя.
 Проф. Ива Христова: Проф. Кантарджиев беше повече от шеф Проф. Ива Христова: Проф. Кантарджиев беше повече от шеф
" За нас проф. Тодор Кантарджиев бе освен шеф, само че и човек, който ни поддържаше. В момента няма митинги, а акт на съпричастност к...

" Ваксините са нашето най-мощно оръжие. Нямаме друга вяра ", безапелационна бе проф. Христова и добави: " Ваксината на Пфайзер е ефикасна с 95% против английския и 88% против индийския вид ". " АстраЗенека " дава с към 5-10% по-ниска успеваемост, добави изпълняващият длъжността началник на НЦЗПБ.

Опасността не е минала, тя е на всички места към нас, напомни проф. Ива Христова.

" Антиваксърското придвижване видя, че няма нищо ужасно от имунизацията, само че минаха на тематиката за успеваемостта на имунизацията ", разкри професорът.

" Пренасянето на вируса, след ваксина, е толкоз малко, че напрактика няма заплаха ", разяснява проф. Христова и добави, че маските могат да паднат при имунизираните българи.
 Проф. Ива Христова: Тодор Кантарджиев е отличен уредник Проф. Ива Христова: Тодор Кантарджиев е отличен уредник
Повече от 10 години работя с проф. Тодор Кантарджиев. Минали сме през доста триумфи и борби един до друг. Винаги сме работили доста добр...

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР