ТВ предавания, списания, както и различни сайтове и блогове, посветени

...
ТВ предавания, списания, както и различни сайтове и блогове, посветени
Коментари Харесай

6 вредни продукта, които до вчера мислихме за полезни

ТВ излъчвания, списания, както и разнообразни уеб сайтове и блогове, отдадени на тематиката за здравето, ни поучават се храним с био, органични и извънредно здравословни храни. Казват ни, че всичко, което не взимаме от рафтовете на тези магазини, ще бъде потребно за вашето здраве. Но това не е изцяло правилно. Защо ни мамят? Причината е, че продажбата на БИО артикули е доста печеливш бизнес.

Предлагаме ви да научите повече за 6 хранителни продукта, които са станали потребни заради маркетинговите трикове.

Сироп от агаве



Сиропът от агаве в последно време стана много прочут сурогат на захарта и наложителен детайл на здравословното хранене, защото има невисок гликемичен показател. Тоест, когато се употребява, няма внезапно повишение или намаление на равнищата на кръвната захар. Но сиропът от агаве може да съдържа до 90% фруктоза. Някои учени считат, че потреблението на фруктоза е нездравословна за организма и също способства за развиването на чернодробни и бъбречни болести, нараснало кръвно налягане и появяването на ранни бръчки.

Соя



Продуктите от соя се смятат за добра опция за вегетарианците на месото и млечните артикули. Органичните ферментирали соеви артикули могат да се употребяват единствено в дребни количества. Учените, които се базират на клинични и лабораторни проучвания, са потвърдили, че яденето на соя може да докара до нарушавания на стомашно-чревния тракт и нарушаване на щитовидната жлеза. Също по този начин, приемът на соя може да докара до нарушаване на кръвообращението в мозъка. Бременните дами не би трябвало да употребяват соя. Соята съдържа изофлавони, които могат да повлияят неподходящо върху развиването на мозъка на ембриона. Вместо соя използвайте фасул, зърнени храни и зеленчуци.

Риба



Всеки е чувал и знае, че рибата е доста потребна. Но актуалните проучвания удостоверяват обстоятелството, че яденето на риба може да бъде нездравословно за здравето, защото съдържа доста химикали и бактерии. Рибата е нечиста с токсични боклуци, които се намират във водата. Тя също може да е притежател на паразити. Много хора знаят, че когато ядат риба е доста евентуално да бъдат инфектирани с червеи и други паразити.

Плодови сокове



Основният минус на плодовите сокове е високото наличие на захар и консерванти. Използването на захар е рисково освен за фигурата, само че и за здравето като цяло, защото това може да докара до съществени болести като диабет. Внимателни би трябвало да бъдат и тези, които страдат от хипогликемия, имат проблеми с бъбреците, стомашно-чревния тракт, черния дроб, както и с алергии. Не се предлага пиенето на плодови сокове от бременни дами и дребни деца.

Зехтин



Маслиновото масло при стайна температура е доста потребна храна. Но незабавно щом бъде изложено на високи температури при готвене, то основава транс-мазнини и канцерогени. Тези, които ядат такива храни, рискуват да се разболеят от рак. Най-добрата лой за готвене е кокосовото масло, защото е извънредно стабилно на високи температури.

Мляко



Млякото съдържа огромно количество калций и фосфор, без които е невероятно да се поддържат мощни кости и зъби. Но в това време диетолозите считат, че е по-добре за възрастните да не го употребяват. Основният минус на млякото е неприятната асимилация на лактозата. Тези субстанции, които не са изцяло разградени, предизвикват стомашно-чревни нарушавания, отичане на корема и диария. А способността да се асимилира тази "полезна " напитка се губи с възрастта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР