Туск осъди заплахата на Ердоган за нова бежанска вълнаПредседателят на

...
Туск осъди заплахата на Ердоган за нова бежанска вълнаПредседателят на
Коментари Харесай

Туск: Възможна е Брекзит сделка, но няма гаранция за успех, тъй като времето на практика изтича

Туск осъди опасността на Ердоган за нова бежанска вълна

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи в петък, че последният кръг от провежданите Брекзит договаряния не подсигурява триумф, защото времето " на процедура изтича ", само че все пак би трябвало да се употребява даже и най-малкият късмет, с цел да се опита реализиране на съглашение преди 31-ви октомври.

" Получих обещаващи сигнали от ирландския министър председател, че съглашението към момента е допустимо. В момента се водят механически диалози в Брюксел ", уточни Туск по време на свое посещаване в Никозия, Кипър, съобщи Ройтерс.

" Разбира се, че няма гаранция за триумф, защото времето на процедура изтича. Но би трябвало да се употребява и най-малкият късмет ", означи той.

Доналд Туск също по този начин уточни, че преди този момент е споделил на английския министър председател Борис Джонсън, че в случай че до петък, 11-ти октомври, от Лондон не пристигна използвано решение, той ще разгласи още същия ден, че е съвсем невероятно постигането на договорка на идната среща на върха на 17-и и 18-и октомври на водачите от Европейския съюз, предава БНР.

Той обаче сподели, че е получил позитивни сигнали от ирландския министър председател Лео Варадкар, че договорката е " към момента допустима ", откакто в четвъртък Варадкар се срещна с Джонсън и двамата излязоха с обща положителна декларация.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи през днешния ден, че Турция би трябвало да разбере опасенията на Европейски Съюз, че дейностите на Турция може да доведат до филантропична рецесия, съобщи Ройтерс.

Офанзивата на Анкара в Северна Сирия навлезе в третия си ден. Убити са стотици души, а десетки хиляди бягат от района.

„ Турция би трябвало да разбере, че нашето главно безпокойствие е, че нейните дейности може да доведат до още една филантропична злополука “, сподели Туск в Никозия.

„ Никога няма да приемем бежанците да бъдат употребявани като оръжие и като способ за изнудването ни. Вчерашните закани на Ердоган са безусловно неуместни “, добави полският политик. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР