Турция заяви, че очаква да ратифицира дълго отлаганото присъединяване на

...
Турция заяви, че очаква да ратифицира дълго отлаганото присъединяване на
Коментари Харесай

Швеция очаква Турция да ратифицира членството ѝ към НАТО до седмици

Турция съобщи, че чака да ратифицира дълго отлаганото присъединение на Швеция към НАТО до седмици, сподели външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом, представен от " Ройтерс ", пред публицисти в сряда.

И Швеция, и Финландия желаеха да се причислят към НАТО предходната година след нахлуването на Русия в Украйна. Но Раджеп Тайип Ердоган, президент на членката на НАТО Турция, повдигна възражения по отношение на това, което съгласно него е отбраната на страните на групи, които Анкара счита за терористи.

Турция, само че накара Швеция да чака.

" Имах двустранен диалог с моя сътрудник, външния министър... където той ми сподели, че чака ратификацията да стане до седмици ", сподели Тобиас Билстрьом пред кореспонденти преди втория ден от срещата на външните министри на НАТО.

Няма неотложно удостоверение или коментар от Турция.
 Турция: Изгарянето на Корана в Швеция повдига въпроси за участие на НАТО
Турция: Изгарянето на Корана в Швеция повдига въпроси за участие на НАТО

Но Турция въпреки всичко ще утвърди участието на Швеция, в случай че Стокхолм " напише домашното си "

Турция настоя Швеция да предприеме повече стъпки за преодоляване на локалните членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) , която се смята за терористична група от Европейския съюз и Съединените щати.

В отговор а, който прави участието в терористична организация нелегално, като в същото време отстранява рестриктивните мерки за експорт на оръжия за Турция. Той споделя, че е запазил своята част от договорката, подписана предходната година.

Някои в Западния защитителен блок се надяваха, че ратификацията от Швеция ще бъде приключена до момента, с цел да се организира гала по присъединението в коридорите на срещата в Брюксел.

" Турският външен министър (Хакан Фидан) не показа дата, само че сподели " до седмици ". Той чака ратификацията на протокола на НАТО от Швеция да бъде осъществена до седмици. Това ми сподели през вчерашния ден ", сподели Билстрьом в сряда.
 Турция попари НАТО за участието на Швеция
Турция попари НАТО за участието на Швеция

Церемонията по присъединението няма да може да се състои идната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР